ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συναγερμός στην Άγκυρα για επικείμενο πραξικόπημα κεμαλιστών

Κινητικότητα σε στρατόπεδα Σμύρνης και δυτικής Τουρκίας σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης

Συναγερμός έχει σημάνει στο επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ύστερα από τοποθετήσεις και δηλώσεις αρθρογράφων και δημοσιογράφων που διατηρούν στενές σχέσεις με την κυβέρνησης και θέλουν μια ομάδα κεμαλιστών αξιωματικών να δρομολογούν ένα νέο στρατιωτικό πραξικόπημα κατά το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, στην Σμύρνη και σε άλλες δυτικές επαρχίες της Τουρκίας κεμαλιστές αξιωματικοί προετοιμάζονται για ένα νέο πραξικόπημα. Η δυναμική του πραξικοπήματος εξαπλώνεται από τα δυτικά παράλια προς το υπόλοιπο της χώρας. Μέχρι στιγμής σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη δεν παρατηρείται κινητικότητα στις στρατιωτικές μονάδες.

Οι δημοσιογράφοι που φέρνουν στο προσκήνιο τον συγκεκριμένο ισχυρισμό κάνουν λόγο για το 9-10% του στρατού που παραμένει προσκολλημένο στις αρχές του κεμαλισμού. Επίσης, ισχυρίζονται ότι η κινητικότητα στις στρατιωτικές μονάδες ξεκίνησε μετά την έναρξη της ελεύθερης χρήσης της μαντίλας στο στράτευμα.

Η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα μεταδίδει την πληροφορία ότι το επιτελείο του στρατού διέταξε έρευνα σχετικά με τις νέες πληροφορίες. Επίσης, έχει κινητοποιηθεί η στρατιωτική εισαγγελία και το επιτελείο των Χερσαίων Δυνάμεων.

Η «Κ» πληροφορείται ότι κύκλοι της αντιπολίτευσης προσεγγίζουν με μεγάλη επιφυλακτικότητα τους νέους ισχυρισμούς των κυβερνητικών κύκλων.

Κατά την γνώμη τους, η κυβέρνηση επιχειρεί να εξασφαλίσει πολιτικά οφέλη και να κινητοποιήσει την εκλογική βάση της εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X