ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από την Ελλάδα το παγιδευμένο δέμα στο ΔΝΤ

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας αναγραφόταν ως αποστολέας του παγιδευμένου δέματος

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07:25 (17/3/2017)

Στο ίδιο σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων εντάσσεται η αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι και στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν Ελληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αναλύοντας τα δεδομένα που προκύπτουν από τις παράλληλες έρευνες της γερμανικής και της γαλλικής αστυνομίας, σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, για να εντοπιστούν έγκαιρα και άλλοι φάκελοι - βόμβες που ενδεχομένως ταχυδρομήθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα προς Ευρωπαίους αξιωματούχους, διεθνείς οργανισμούς ή ακόμη και στόχους εντός της χώρας, Ελληνες αστυνομικοί αναζητούσαν σε συνεργασία με υπαλλήλους των ΕΛΤΑ «ύποπτες» αποστολές δεμάτων προς το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» εξάλλου, που με κείμενο στο Athens Indymedia ανέλαβε χθες την ευθύνη για την αποστολή δέματος–βόμβας στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε το 2010 θέσει σε εφαρμογή παρόμοια «τρομο-καμπάνια» με αποστολή 14 δεμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που εξερράγη χθες στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εμφανιζόταν ως αποστολέας το όνομα «Βασίλης Κικίλιας» και διεύθυνση στην οδό Ακαδημίας, που αντιστοιχεί σ’ εκείνη του παλιού πολιτικού του γραφείου. Επιπλέον, οι Γάλλοι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο φάκελος έφερε ελληνικό γραμματόσημο και –όπως και στην περίπτωση της βόμβας που εστάλη στη Γερμανία– είχε ταχυδρομηθεί από υπηρεσία των ΕΛ.ΤΑ. στην Αττική.

Μολονότι η βόμβα στο ΔΝΤ πυροδοτήθηκε και επομένως τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αλλοιώθηκαν, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο μηχανισμός είχε πανομοιότυπη συνδεσμολογία με εκείνον που ταχυδρομήθηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Εξάλλου, σύμφωνα με δηλώσεις Γάλλων αξιωματούχων στον Τύπο της χώρας τους, η βόμβα περιείχε μικροποσότητα πυρίτιδας (την παρομοίασαν με μεγάλη κροτίδα) τοποθετημένης μέσα σε κυλινδρικό δοχείο, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της Γερμανίας. Νωρίτερα χθες, οι Γάλλοι αξιωματούχοι είχαν στείλει στους Ελληνες συναδέλφους τους δύο φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης και τα υπολείμματα του μηχανισμού δίχως πάντως σε αυτές να είναι ευδιάκριτες πληροφορίες για την «ταυτότητα» ή τη διεύθυνση του αποστολέα. Αυτά διαβιβάστηκαν στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σε νεότερη ενημέρωση αργά χθες το απόγευμα.

Σε ό,τι αφορά τα πληροφοριακά δεδομένα από το Βερολίνο, κορυφαίος Ελληνας αξιωματούχος αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση από τη γερμανική αστυνομία, ο μηχανισμός ήταν κρυμμένος μέσα σε βιβλίο από το οποίο είχε αφαιρεθεί τμήμα των σελίδων του. Με παρόμοιο τρόπο τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν κατασκευάσει το δέμα - βόμβα που ταχυδρόμησαν στο Α.Τ. Ιτέας, το 2014. Ο παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος με αποδέκτη τον κ. Σόιμπλε (ως αποστολέας εμφανιζόταν το όνομα «Αδωνις Γεωργιάδης») περιείχε 31 γραμμάρια πυρίτιδας, τοποθετημένης σε κυλινδρικό δοχείο. Ο αποστολέας το έριξε αρχικά σε ταχυδρομικό κουτί πιθανότατα στο κέντρο της Αθήνας. Απ’ εκεί μεταφέρθηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι και εν συνεχεία στην αντίστοιχη υπηρεσία των ταχυδρομείων στα Σπάτα, όπου –τυπικά τουλάχιστον– τα δέματα ελέγχονται σε συσκευές Χ-Ray.

Ανάληψη ευθύνης

Νωρίτερα χθες το πρωί, με ανάρτηση στο Athens Indymedia, η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή εκρηκτικού δέματος στο γερμανικό υπ. Οικονομικών. «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στο πλαίσιο της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις» ανέφεραν διευκρινίζοντας ότι η προκήρυξη θα δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα. Μετά πάντως τα δύο απανωτά συμβάντα οι οικονομικοί και όχι μόνο οργανισμοί της Ε.Ε. έχουν ανεβάσει το επίπεδο απειλής και άρα επαγρύπνησης, υπό τον φόβο επιθέσεων με δέματα-βόμβες. Ενδεικτικά, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕCB) δήλωσε χθες στην «Κ» ότι «μετά το συμβάν στο Βερολίνο ανεβάσαμε το επίπεδο ετοιμότητάς μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X