ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέρκελ: Καλύτερο να μιλάμε ο ένας στον άλλον όχι ο ένας για τον άλλον

Την παράσταση «έκλεψαν» δύο ατάκες, μια της Άνγκελα Μέρκελ, και η άλλη του Ντόναλντ Τραμπ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ευδιάκριτες ήταν οι διαφορές απόψεων όσον αφορά τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες μεταξύ της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Ντόναλντ Τραμπ στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν, με τον Τραμπ να βάλλει κατά των συμφωνίων αυτών, και τη Μέρκελ να προασπίζεται τις προοπτικές μιας συμφωνίας ΕΕ- ΗΠΑ και τα οφέλη που μπορεί να φέρει η παγκοσμιοποίηση.

Την παράσταση «έκλεψαν» δύο ατάκες, μια της Άνγκελα Μέρκελ, και η άλλη του Ντόναλντ Τραμπ. Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε με νόημα «πολύ καλύτερο να μιλάμε ο ένας στον άλλον, όχι ο ένας για τον άλλον», με αφορμή τις επιθετικές αναφορές του Τραμπ στο πρόσωπό της παλαιότερα.

Από την πλευρά του ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε «μπορεί να έχουμε κάτι κοινό, ίσως, για τις υποκλοπές» αναφερόμενος στις καταγγελίες για παρακολουθησή του από την κυβέρνηση Ομάμα αλλά και με αφορμή παλαιότερα δημοσιεύματα ότι η CIA παρακολουθούσε την καγκελαρία.

«Η μετανάστευση είναι προνόμιο, όχι δικαίωμα»

Ειδικότερα, στις δηλώσεις του ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «μια δυνατότερη Αμερική είναι προς το συμφέρον του κόσμου». Ο κ. Τραμπ επανέλαβε την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, αλλά διεμήνυσε εκ νέου ότι έθνη «πρέπει να πληρώσουν όσα οφείλουν το μερίδιο που τους αναλογεί» τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για κάθε διεθνή θεσμό στον οποίο είναι μέλη. «Υπόσχομαι θετική αύξηση των δαπανών για την άμυνα» τόνισε από την πλευρά του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρέτισε τόσο τη στάση της Γερμανίας όσο και της Γαλλίας στην Ουκρανική κρίση.  Επίσης, ανέφερε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για να προστατεύσουμε τον κόσμο από τους ισλαμιστές και για τη νίκη επί του Iσλαμικού Κράτους με έναν συνασπισμό κατά του ΙΚ.

Επέμεινε ακόμη ότι «η μετανάστευση είναι προνόμιο, όχι δικαίωμα» με την εθνική ασφάλεια να προηγείται. «Πρέπει να προστατέψουμε τους πολίτες μας» υποστήριξε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέμεινε ακόμη ότι οι διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, προκάλεσαν ζημιά στην αμερικανική οικονομία, τις επιχειρήσεις και σε εκατομμύρια αμερικανούς πολίτες. «Η επαναφορά θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ θα είναι σπουδαία πολιτική όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά παγκοσμίως. Η NAFTA ήταν καταστροφή για τις εταιρείες και τους εργαζομένους» ισχυρίστηκε.

Όπως ανέφερε δε, «δεν είμαι απομονωτιστής, πιστεύω σε μια δίκαιη πολιτική, και πολλές χώρες συμπεριφερθήκαν άδικα στις ΗΠΑ». Όπως διευκρίνισε είναι υποστηρικτής του ελεύθερου εμπορίου αλλά και του δίκαιου εμπορίου και «το δικό μας ελεύθερο εμπόριο οδήγησε σε πολλά άσχημα πράγματα».

Χαρακτήρισε επίσης καταστροτικό το πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης Obama care, εκτιμώντας ότι ο νέος νόμος της κυβέρνησής του για την περίθαλψη και την ασφάλιση θα περάσει από το Κογκρέσο. «Αν δεν κάναμε τίποτε το Obama Care θα αποτύγχανε» υποστήριξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X