ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανασύρεται μετά από τρία χρόνια το βυθισμένο Sewol

Το πλοίο, στο οποίο έχασαν τη ζωή του 304 άνθρωποι, βρισκόταν βυθισμένο σε βάθος 40 μέτρων

Αναδύθηκε στην επιφάνεια το πλοίο Sewol που πριν τρία χρόνια βυθίστηκε στη Νότια Κορέα, στερώντας τη ζωή σε 304 ανθρώπους, κυρίως παιδιά Λυκείου που πήγαιναν εκδρομή.

Το νοτιοκορεατικό πλοίο, το οποίο βυθίστηκε στις 16 Απριλίου 2014 στο νοτιοδυτικό νησί του Τζίντο, βρισκόταν σε βάθος μεγαλύτερο των 40 μέτρων και οι επιχειρήσεις για την ανέλκυσή του, οι οποίες είχαν αναβληθεί, αναμένεται να διαρκέσουν δύο εβδομάδες περίπου.

Η ναυαγιαίρεση του πλοίου ήταν διεκδίκηση των οικογενειών των θυμάτων καθώς στο πλοίο πιθανότατα υπάρχουν τα πτώματα εννέα ακόμα παιδιών που δεν βρέθηκαν ποτέ.

Για την ανάδυση του πλοίου, το οποίο ζυγίζει 6.825 τόνους, χρησιμοποιήθηκε μια τεράστια πλατφόρμα ανέλκυσης. Πρόκειται για μια από τις πιο περίπλοκες προσπάθειες ανέλκυσης που έχει ποτέ επιχειρηθεί σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στο νησί Τζίντο. Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχουν περίπου 450 άνθρωποι.

Η βύθιση του πλοίου οφείλεται σε μια σειρά παράνομων πράξεων όπως η υπερφόρτωσή του και η απειρία των μελών του πληρώματος που βρισκόταν στο τιμόνι του πλοίου αλλά και οι χαλαροί κυβερνητικοί κανονισμοί.

Το πλοίο βυθιζόταν για τρεις ολόκληρες ώρες αλλά ποτέ δεν δόθηκε εντολή εκκένωσής του.

Ο καπετάνιος του καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. 14 μέλη του πληρώματος τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης 2 έως 12 ετών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X