ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η επόμενη μέρα-8 συλληφθέντες, 5 νεκροί και ο τρόμος του ISIS

Οκτώ οι συλληφθέντες για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο βρετανικής καταγωγής Khalid Masood 52 χρονών κατονομάστηκε ως ο δράστης που έσπειρε τον πανικό χθες στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα πρόσωπα (πέντε συνολικά μαζί με τον δράστη) και να τραυματιστούν άλλοι 29, επτά των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο Έλληνες, οι οποίοι σύμφωνα με το Ελληνικό ΥΠΕΞ, είναι καλά στην υγεία τους. Ένα από τα θύματα της επίθεσης έχει τουρκοκυπριακή καταγωγή. Η 42χρονης Αϊσα Φράντε, γεννημένη στο Λονδίνο με βρετανική υπηκοότητα, με μητέρα Ισπανίδα και πατέρα Τουρκοκύπριο.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης. Η Αστυνομία, μετά από εφόδους σε σπίτια στο Λονδίνο και στο Μπέρμιγχαμ συνέλαβε οκτώ πρόσωπα τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα για τρομοκρατία.

«Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης μπροστά στο βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους, και διεκπεραίωσε την επίθεση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ISIS να στοχεύσει πολίτες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, επισκέφθηκε σήμερα τους τραυματίες της επίθεσης όπου συνομίλησε μαζί τους.

Το βράδυ της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με αναμμένα κεριά στην κεντρική πλατεία Τραφάλγκαρ, με χιλιάδες κατοίκους αλλά και επισκέπτες του Λονδίνου, να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του μουσουλμάνου δημάρχου της πόλης Σαντίκ Χαν.

Με τον τρόπο αυτό οι συγκεντρωθέντες θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της Τετάρτης και να διατρανώσουν την αντίστασης τους στην επιβουλή των αξίων τους από τους τρομοκράτες.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Σύνοδο της Ρώμης μετά το χτύπημα στο Λονδίνο

5.000 αστυνομικοί και πράκτορες ασφαλείας θα τοποθετηθούν στη Ρώμη σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Μάρκο Μιννίτι, ενόψει της επετειακής Διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρώμη,μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Λονδίνο.

Οι 27 ηγέτες της ΕΕ θα είναι το Σάββατο στη Ρώμη για να γιορτάσουν την 60η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης και την ίδρυση της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X