ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λονδίνο: Αγρυπνία στην Πλατεία Τραφάλγκαρ στη μνήμη των θυμάτων

Εκατοντάδες κόσμου έφτασαν στην πλατεία και εθελοντές μοίραζαν κεριά στο πλήθος

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τη μνήμη των τεσσάρων θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, τίμησαν εκατοντάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στο κέντρο της πόλης.

Η πολύβουη πλατεία μετατράπηκε σε «εκκλησία», καθώς είχε διακοπεί η κυκλοφορία γύρω από αυτήν και οι εθελοντές μοίραζαν κεριά στο πλήθος.

Άνθρωποι από 11 διαφορετικές χώρες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν ο 52χρονος Βρετανός Καλίντ Μασούντ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τους πεζούς στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν άοπλο αστυνομικό που προσπάθησε να τον εμποδίσει να μπει στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Μια ομάδα μουσουλμάνων συμμετείχε στην αγρυπνία, κρατώντας ένα πλακάτ με το σύνθημα «Αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν».

«Τα γεγονότα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία. Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία», είπε στο Reuters ο 23χρονος φοιτητής Άλι Ράζα από το Λονδίνο.

«Έχω πολλούς φίλους και συγγενείς που εργάζονται σε απόσταση πέντε λεπτών από εκεί. Θυμώνω και θλίβομαι και ήθελα να έρθω για να δείξω ότι μπορούμε ακόμη να είμαστε όλοι μαζί εδώ», είπε η 26χρονη Χέλεν Πάλοτ.

Πριν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση το πλήθος τήρησε ενός λεπτού σιγή.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X