ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπερτερεί της Λε Πεν στο 2ο γύρο των Προεδρικών ο Μακρόν

Έρευνα η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 14.300 ανθρώπων

ΚΥΠΕ

Ο κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν λαμβάνει το ίδιο ποσοστό 25% στον πρώτο γύρο των εκλογών με την ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν, παρά το ότι στο δεύτερο γύρο προβλέπεται να υπερτερεί της αντιπάλου του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Le Monde/Cevipof, την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 14.300 ανθρώπων μεταξύ 31 Μαρτίου και 2 Απριλίου, αναφέρει ότι ο Μακρόν θα νικήσει την Λε Πεν στο δεύτερο γύρο των εκλογών του Μαΐου με 61% έναντι 39%.

Ο συντηρητικός υποψήφιος Φρανουά Φιγιόν, η προεκλογική εκστρατεία του οποίου έχει υποστεί πλήγμα από ισχυρισμούς ότι πλήρωνε τη σύζυγό του, τον γιο του και την κόρη του εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα δημόσια ταμεία για ελάχιστη εργασία, έρχεται τρίτος στον πρώτο γύρο, προσθέτει η δημοσκόπηση.

Σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση στον πρώτο γύρο ο κ. Φιγιόν λαμβάνει 17,5% των ψήφων, ενώ ο ακροαριστερός υποψήφιος Ζαν Λουκ Μελενσόν λαμβάνει 15% και ο σοσιαλιστής υποψήφιος Μπενουά Χαμόν 10%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X