ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλ Κουνούν: «Ελπίζω να ενθαρρύνω άλλες γυναίκες»

«Ηθελα να είμαι ελεύθερη από την καταπίεση και την κατάθλιψη», δήλωσε στο ABC.

ΑΜΠΕ

Η Ραχάφ Μοχάμεντ Αλ Κουνούν, η γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που αιχμαλώτισε το παγκόσμιο ενδιαφέρον όταν κλείστηκε στο δωμάτιο ταϊλανδικού ξενοδοχείου, αφού είχε δραπετεύσει από τη χώρα της, τόνισε ότι ελπίζει πως θα αποτελέσει έμπνευση για άλλες γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία ώστε να είναι «γενναίες και ελεύθερες».

Μιλώντας στην πρώτη συνέντευξή της αφού της χορηγήθηκε άσυλο στον Καναδά, και προσγειώθηκε στο Τορόντο, το περασμένο Σάββατο, η Κουνούν δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι ABC Australia ότι η υπόθεσή της μπορεί να είναι «παράγοντας αλλαγής» στη Σαουδική Αραβία, μία χώρα όπου αρνούνται στις γυναίκες τις βασικές ελευθερίες και δεν τους επιτρέπεται να εργάζονται, να παντρεύονται και να ταξιδεύουν χωρίς την άδεια ενός άνδρα κηδεμόνα.

«Πιστεύω ότι ο αριθμός των γυναικών που δραπετεύουν από τη σαουδαραβική διοίκηση και κακοποίηση θα αυξηθεί, ιδιαίτερα καθώς δεν υπάρχει ένα σύστημα να τις σταματήσει», δήλωσε η Κουνούν. «Ελπίζω ότι η ιστορία μου θα ενθαρρύνει άλλες γυναίκες να είναι θαρραλέες και ελεύθερες». Η δεκαοκτάχρονη προσέθεσε πως «ελπίζω η ιστορία μου να πυροδοτήσει μια αλλαγή στους νόμους, ιδιαίτερα καθώς την παρακολούθησε ολόκληρος ο κόσμος».

Η Κουνούν, η οποία σπουδάζει στο πρώτο έτος του πανεπιστημίου, περιέγραψε πως η επιθυμία της να είναι ανεξάρτητη και να διαφύγει από την κακοποίηση του πατέρα της και του αδελφού της, την οδήγησαν να λάβει τη δραστική απόφαση να δραπετεύσει από την οικογένειά της κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κουβέιτ και να πάρει τον δρόμο για την Αυστραλία, με ενδιάμεση στάση στην Μπανγκόκ. Είχε βίζα για την Αυστραλία αλλά στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ κρατήθηκε από τις αρχές μετανάστευσης της Ταϊλάνδης, που στη συνέχεια τη μετέφεραν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να απελαθεί πίσω στη Σαουδική Αραβία.

Αφού κλειδαμπαρώθηκε στο δωμάτιο και αρνήθηκε να βγει για έξι βράδια, η Κουνούν λέει ότι περίμενε πως οι Αρχές «θα εισέβαλλαν στο δωμάτιο και θα με απήγαγαν» και σκεφτόταν ακόμα και την αυτοκτονία. «Γι’ αυτό τον λόγο έγραψα το γράμμα του αποχαιρετισμού. Αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου, προτού με εξαναγκάσουν να επιστρέψω», δήλωσε.

«Ηθελα να είμαι ελεύθερη από την καταπίεση και την κατάθλιψη», δήλωσε στο ABC.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X