ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντισυνταγματικό από δικαστήριο του Τέξας το Obamacare – Πανηγυρίζει ο Τραμπ

Ο νόμος για το ACA υπογράφτηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα στις 23 Μαρτίου 2010

Newsroom Κ, Αθήνα

Μόλις μετά  μια ανοικτή περίοδο εγγραφής έξι εβδομάδων στο Affordable Care Act, (ACA, γνωστό και ως Obamacare), δικαστήριο του Τέξας απέρριψε ως αντισυνταγματικό το νόμο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ την Παρασκευή, μια απόφαση  που θα μπορούσε να διαταράξει ξαφνικά το καθεστώς ασφάλισης υγείας εκατομμυρίων Αμερικανών.

«Όπως πρόλεψα, το Obamacare καταρρέει  ως αντισυνταγματική καταστροφή. Τώρα το Κογκρέσο πρέπει να περάσει έναν ισχυρό νόμο που να παρέχει μεγάλη υγειονομική περίθαλψη και να προστατεύει τις προϋπάρχουσες συνθήκες » τουίταρε ενθουσιασμένος Τραμπ.  Και συνέχισε: «Σπουδαία νέα για την Αμερική».

Το Τέξας, μαζί με 19 πολιτείες, είχε υποστηρίξει τον περιφερειακό Δικαστή Reed O'Connor στην απόφασή του ότι το Obamacare ζημιώνει το κράτος και είχε κινηθεί νομικά για την κατάργησή του.

Ο νόμος για το ACA υπογράφτηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα στις 23 Μαρτίου 2010, ενώ επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 28 Ιουνίου 2012.

Σύμφωνα με αυτόν,  εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη, κάτι το οποίο δεν ίσχυε στις ΗΠΑ.

Το Obamacare προσφέρει ακόμη στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα - περίπου 7 εκατομμύρια Αμερικανοί - βοήθεια, προκειμένου να πληρώνουν την ασφάλισή τους.

Επίσης, 9 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μπορούσαν να εγγραφούν στα Medicaid και Children’s Health Insurance Programme, τα δύο προγράμματα παροχής υπηρεσιών υγείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τους φτωχούς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Έδωσε απαντήσεις για τις νέες ιδέες ο Πρόεδρος

«Kαι αμέσως άρπαξες την απάντηση Ακιντζί / Άντρου.»
ΑΚΑ  |  09:33

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Kαι διερωτώμαι! Γιατί τόση μεγάλη επιθυμία από το ΑΚΕΛ να στείλει 1 ή 2 ευρωβουλευτές στο Ευροκοινοβούλιο ...»
ΑΚΑ  |  09:06

Βουλή: Ζητά από ΗΠΑ αναίρεση απόφασης για τα Υψώματα Γκολάν

«To AKΕΛ, δυστυχώς για την Κύπρο, παίζει παιγνίδι της Τουρκίας και το συντομότερο που θα μπορέσει ο Λαός ...»
ΑΚΑ  |  09:01

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X