ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απέτυχε η Τουρκία να εγγράψει θέμα Τιτίνας Λοϊζίδου στο Στρασβούργο

Πλειοψηφία των Μονίμων Αντιπροσώπων τάχθηκε κατά της προσθήκης του θέματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Τουρκία απέτυχε το μεσημέρι της Δευτέρας να εγγράψει προς συζήτηση την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, με στόχο το κλείσιμο της επιτήρησης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η τουρκική αντιπροσωπεία ζήτησε να συμπεριληφθεί στην ατζέντα και η υπόθεση Λοϊζίδου, ενώ ακολούθησε ψηφοφορία για το ζήτημα, με την πλειοψηφία των Μονίμων Αντιπροσώπων να τάσσεται κατά της προσθήκης του θέματος.

Η υπόθεση Λοϊζίδου παρέμενε εκτός ατζέντας καθώς στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών, τον περασμένο Ιούνιο και μετά από επιμονή της Άγκυρας, για πρώτη φορά δεν πάρθηκε καμία απόφαση για τις κυπριακού ενδιαφέροντος αποφάσεις. Η Λευκωσία δεν είχε συναινέσει το περασμένο καλοκαίρι να περιληφθεί στην ατζέντα του Σεπτεμβρίου το θέμα, καθώς η Άγκυρα αποσκοπεί στο κλείσιμο της υπόθεσης και στην παραπομπή της αιτήτριας στην ‘Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας’ στα κατεχόμενα για διεκδίκηση των περιουσιακών της δικαιωμάτων, αντί της αποκατάστασης της περιουσίας της, όπως προβλέπει η απόφαση του ΕΔΑΔ.

Η μοναδική κυπριακού ενδιαφέροντος υπόθεση που περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου αφορά τα περιουσιακά δικαιώματα των εγκλωβισμένων, στο πλαίσιο της Τέταρτης Διακρατικής «Κύπρου εναντίον Τουρκίας». Η συζήτηση του εν λόγω θέματος είχε αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση του περασμένου Δεκεμβρίου. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X