ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:43
 

Βρετανική αστυνομία στους πολιτικούς για το Brexit: «Μην εξάπτετε τα πάθη»

«Είναι ευθύνη των προσώπων που διαθέτουν μια φωνή, να επικοινωνούν κατά μετριοπαθή τρόπο, για να μην πυρπολήσουν τις συζητήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του NPCC.

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου των Αρχηγών της Αστυνομίας (NPCC) καλεί τους βρετανούς πολιτικούς να δείξουν «μετριοπάθεια» για να μην εξάπτουν τα πάθη που προκαλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το Brexit.

«Οπως γνωρίζουμε όλοι, πρόκειται για ένα θέμα που προκαλεί μεγάλα πάθη» και δημιουργεί «μία απίστευτα εκρηκτική ατμόσφαιρα», προειδοποίησε σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο Μάρτιν Χιούιτ, ο επικεφαλής του οργανισμού που συντονίζει τις αστυνομικές δυνάμεις της Βρετανίας.

«Είναι ευθύνη των προσώπων που διαθέτουν μία πλατφόρμα (πολιτικό κόμμα, οργανισμό, κ.λπ), μία φωνή, να επικοινωνούν κατά μετριοπαθή τρόπο, για να μην πυρπολήσουν τις συζητήσεις», είπε.

Ο αριθμός των παραβάσεων που συνδέονται με το Brexit, αν και μικρός, διπλασιάστηκε πρόσφατα, από 11 την εβδομάδα της 18ης Μαρτίου, σε 26 την επόμενη εβδομάδα.

Στις αρχές του 2019, δεκάδες βουλευτές έγραψαν στον αρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου για να του επιστήσουν την προσοχή στην «επιδείνωση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας» γύρω από το Κοινοβούλιο του Ουέστμινστερ.

Οι βουλευτές έλαβαν την απόφαση αυτή αφού υποστηρικτές του Brexit επετέθησαν λεκτικά κατά φιλοευρωπαίων βουλευτών. Στο απειλητικότερο από τα περιστατικά αυτά, ομάδα έξαλλων Brexiteers περικύκλωσαν την βουλευτή Αννα Σούμπρι αποκαλώντας την «ναζί».

Η αρχική ημερομηνία του Brexit ήταν η 29η Μαρτίου και στην συνέχεια αυτή μετατέθηκε στις 12 Απριλίου εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου να καταλήξουν σε κοινό τόπο για το ιστορικό διαζύγιο.

Η αναβολή προκάλεσε την οργή πολλών οπαδών του Brexit, που ανησυχούν μήπως δεν εκπληρωθεί, τελικά, η εντολή του δημοψηφίσματος του 2016.

«Υπάρχει πολλή οργή που εκφράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε ο Μάρτιν Χιούιτ. «Σε μία τέτοια συγκυρία όπως αυτή... είναι ευθύνη κάθε προσώπου που κατέχει θέση ευθύνης να σκεφτεί προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Το ΑΚΕΛ με προδοτικο τροπο χρησιμοποιηται ως δουρειος ιππος των τουρκων για να μπουν στην ευρωπη να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:36

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:35

Ολοταχώς σε ύφεση οδεύει η Τουρκία

«Κάποιος κάποτε είπε στον σουλτάνο της Τουρκίας, `έσσεται ήμαρ`! Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ...»
ΑΚΑ  |  20:40

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τα εθνικιστικά κόμματα ελπίζουν να εκμεταλλευθούν το αντισυστημικό κύμα που σαρώνει την ευρωπαϊκή ήπειρο τα τελευταία τρία χρόνια

Οι πιο σημαντικές ευρωεκλογές

Tα εκλογικά αποτελέσματα που θα αποκαλυφθούν την Κυριακή το βράδυ θα έχουν αντίκτυπο στις Βρυξέλλες και στις εθνικές πρωτεύουσες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X