ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:35
 

Δύο νέα F35 στην Τουρκία

Σύμφωνα με τους όρους του χρονοδιαγράμματος, οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι θα στείλουν τα αεροσκάφα στην Τουρκία εντός ενός ή δύο ετών

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παραδώσουν δύο ακόμα μαχητικά F-35 στην Τουρκία, σύμφωνα με το τουρκικό Πρακτορείο Ανατολίας με βάση τα όσα δηλώνει ο Joe DellaVedova, ένας από τους εκπρόσωπους του προγράμματος των F-35.

Ο εκπρόσωπος τόνισε πως εκπαίδευση του τουρκικού προσωπικού των F-35 στη βάση του Luke Air Force, συνεχίζεται «μέχρι να υπάρξει διαφορετική εντολή».

«Η Τουρκία έχει σήμερα δύο F-35As στη βάση του Luke Air Force και δύο άλλα αεροσκάφη είναι σε φάση τελικών προετοιμασιών για να μεταφερθούν στον Luke» δήλωσε ο DellaVedova.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «τα δύο πρώτα αεροσκάφη έχουν προγραμματιστεί να αφιχθούν στη χώρα τον Νοέμβριο» ενώ απέφυγε την παροχή συγκεκριμένης ημερομηνίας λόγω τελικών προετοιμασιών, τεχνικών ζητημάτων, καιρικών συνθηκών και χρονοδιαγράμματος πτήσεων.

Σύμφωνα με τους όρους του χρονοδιαγράμματος, οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι θα στείλουν τα μαχητικά αεροσκάφη στην Τουρκία εντός ενός ή δύο ετών μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών πτήσεων υπό την κηδεμονία των Η.Π.Α.

Ας σημειωθεί ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να αγοράσει 100 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35, παρά τις ενστάσεις που ακούγονται στην Ουάσιγκτον.

Η τελική απόκτηση του νέου στόλου αεροσκαφών θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην υπόθεση της εξαγοράς ρωσικών πυραύλων από την Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Αυξήθηκε σημαντικά η βιομηχανική παραγωγή

«Προσφέρω 2% αξιόπιστο δάνειο σήμερα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
selsumat@gmail.com  |  04:59

Με άνοδο έκλεισε την Μ. Πέμπτη το ΧΑΚ

« Προσφέρω 2% αξιόπιστο δάνειο σήμερα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
selsumat@gmail.com  |  04:56

Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο απολογισμός των νεκρών στη Σρι Λάνκα

« Προσφέρω 2% αξιόπιστο δάνειο σήμερα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
matto gregio  |  04:52

Επτά φόνους ομολόγησε ο 35χρονος «Ορέστης»

«φέρει και η βουλή τις ευθύνες της και περισσότερο εκείνοι που τώρα φωνάζουν γιατί 2 φορές αρνήθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  21:20

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X