ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:20
 

Ενστάσεις για τον νέο επικεφαλή της NASA

Ο Μπράιντενστιν συμφώνησε ότι ο άνθρωπος επηρεάζει το κλίμα, αναθεωρώντας παλαιότερες απόψεις του

Newsroom Κ, Αθήνα

Ενας Ρεπουμπλικανός βουλευτής, πρώην πιλότος χωρίς σταδιοδρομία στον χώρο της επιστήμης ούτε εμπειρία στη διαχείριση μεγάλων οργανισμών, αναλαμβάνει τα ηνία της NASA. Ο διορισμός του 43χρονου Τζιμ Μπράιντενστιν ψηφίστηκε την Πέμπτη από την αμερικανική Γερουσία έπειτα από πολύμηνη καθυστέρηση, με τις ψήφους των Ρεπουμπλικανών, κάποιοι από τους οποίους είχαν ως την τελευταία στιγμή αντιρρήσεις.

Στην ακρόασή του από τους γερουσιαστές, ο Μπράιντενστιν συμφώνησε ότι η κλιματική αλλαγή οφείλεται σε ανθρωπογενείς παράγοντες, αλλά αρνήθηκε να αποδεχθεί ότι οι παράγοντες αυτοί (οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου) είναι ο βασικός παράγοντας που την προκαλεί.

Οι απόψεις του επικεφαλής έχουν σημασία, καθώς η NASA δεν είναι υπεύθυνη μόνο για το διάστημα, αλλά και για τις γεωεπιστήμες, διεξάγοντας εκτεταμένες κλιματικές έρευνες.

Η NASA έχει ετήσιο προϋπολογισμό 19 δισ. δολαρίων, τμήμα του οποίου επεχείρησε να περικόψει ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, προσκρούοντας στην αντίθεση του Κογκρέσου. Οι περικοπές αφορούσαν τις γεωεπιστήμες.

«Ενώ ήλπιζα ότι ο πρόεδρος θα διόριζε έναν επαγγελματία του Διαστήματος ως επικεφαλής της NASA, υπερψήφισα τον διορισμό για να αποφευχθεί το κενό στην ηγεσία», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από τη Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο. Ο επικεφαλής της ΝASA επί Μπαράκ Ομπάμα παραιτήθηκε όταν ανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ και έκτοτε η υπηρεσία διοικείτο από υπηρεσιακό πρόεδρο. Είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του οργανισμού ανατίθεται σε βουλευτή. Η χθεσινή ψηφοφορία θα μείνει στην ιστορία και για μία άλλη «πρωτιά», καθώς ήταν η πρώτη φορά που γερουσιαστής επετράπη να εισέλθει στον χώρο της ψηφοφορίας με το νεογνό της. Η γερουσιαστής Τάμι Ντάκγουορθ έγινε πρόσφατα μητέρα και ζήτησε αλλαγή του κανονισμού της Γερουσίας, η οποία εγκρίθηκε την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X