ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επανεκλογή του Ουιντόντο στην Ινδονησία

Ήταν τόσο βέβαιος για τη νίκη του, που κάλεσε τους οπαδούς του σε επιφυλακή, ώστε να μη χαθεί η σημαντική τους νίκη.

ΠΗΓΗ: Reuters

Την επανεκλογή του μοιάζει να έχει εξασφαλίσει ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, παρά τους ισχυρισμούς του κυριότερου αντιπάλου του, απόστρατου στρατηγού Πραμπόβο Σουμπιάντο, ότι αυτός είναι ο νικητής της λαϊκής ψήφου. Ο Σουμπιάντο ήταν τόσο βέβαιος για τη νίκη του, που κάλεσε τους οπαδούς του σε επιφυλακή, ώστε να μη χαθεί η σημαντική τους νίκη.

Τα στοιχεία ιδιωτικών εταιρειών σφυγμομετρήσεων, βασισμένα σε δείγματα μεγάλων εκλογικών κέντρων, έχουν προβλέψει νίκη του Ουιντόντο με διαφορά μεταξύ 7,1 και 11,6 ποσοστιαίων μονάδων. Ο Ουιντόντο έχει εδραιώσει τη δημοτικότητά του, χάρη στο ήπιο ύφος και στις προσεκτικές μεταρρυθμίσεις του. Ο αντίπαλός του, στρατηγός Σουμπιάντο, που έχει ήδη ηττηθεί από τον Ουιντόντο πριν από μία πενταετία στις προεδρικές εκλογές, είναι γαμπρός του έκπτωτου δικτάτορα Σουχάρτο. Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, ο Σουμπιάντο είπε: «Εχουμε καταγράψει πολλά περιστατικά που έπληξαν το ψηφοδέλτιό μας. Οι εθελοντές μας οφείλουν να προστατεύσουν τις κάλπες, γιατί αυτές είναι το κλειδί της νίκης μας». Ο απόστρατος στρατηγός ισχυρίστηκε ότι το ποσοστό του είναι μεταξύ 52 και 54%.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος Ουιντόντο υιοθέτησε προσεκτική στάση, λέγοντας ότι αν και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα τον αναδεικνύουν νικητή, οι ψηφοφόροι του θα πρέπει να περιμένουν την ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής. Ο αναλυτής Κέβιν Ορόρκ είπε, μιλώντας στο Reuters, ότι αν και η επανεκλογή του Ουιντόντο είναι πλέον βέβαιη, η νίκη του επί του 67χρονου Σουμπιάντο δεν είναι αποφασιστική, καθώς ο πρόεδρος απέτυχε να εξασφαλίσει το σημαδιακό ποσοστό του 60% των ψήφων. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Κυπριανού: Άλλοι πρόδωσαν την Κύπρο το '74

«Έχουν όνομα και ταυτότητα οι "2" που μας προασβάλλουν το ήθος και τον πατριωτισμό μας: (α) ο Υπαρχηγός ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:36

Δεν ανήκει στην Καίτη Κληρίδου το άρθρο ψήφου προς Νιαζί

«Τελικά η ανάληψη πολιτικών ευθυνών είναι είδος που εξέλιπεν στην Κύπρο Των Σαλταδόρων Πολιτικών της ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:24

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X