ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:07
 

Γερμανία: Από Σεπτέμβριο οι αποφάσεις

Η Μέρκελ εξήγγειλε σημαντικές αποφάσεις στις 20 Σεπτεμβρίου για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Newsroom Κ, Αθήνα

Λίγα τετράγωνα μακριά από την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί η Γερμανίδα καγκελάριος πριν από τις διακοπές της, χιλιάδες Γερμανοί νέοι διαδήλωναν, μαζί με τη Σουηδέζα Γκρέτα Τούνμπεργκ, υπέρ της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Μέρκελ δεν τους αγνόησε – αντιθέτως, εξήγγειλε σημαντικές αποφάσεις στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Η 20ή Σεπτεμβρίου θα είναι μια μέρα σημαντικών αποφάσεων και νομίζω ότι μπορούμε να πούμε στους μαθητές ότι εργαζόμαστε υπό μεγάλη πίεση», δήλωσε, «αλλά παίρνουμε νέες κατευθύνσεις και αυτό πρέπει φυσικά να το σκεφτούμε καλά, ώστε να ξέρουμε τι κάνουμε, πώς το κάνουμε, για να έχουμε μια βεβαιότητα ότι θα φθάσουμε τους στόχους μας», δήλωσε. Η αισιοδοξία της καγκελαρίου, ίσως υπό την επήρεια των επικείμενων διακοπών, δεν επιβεβαιώθηκε από την προχθεσινή συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία για μία ακόμη φορά δεν επετεύχθη συμβιβασμός. Το βασικό ζητούμενο: ο φόρος επί των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η Γερμανία έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των ρύπων κατά 55% ώς το 2030, σε σχέση με το 1990. Αλλά η επιβολή της φορολογίας, που θα οδηγούσε σε ταχύτερο αναπροσανατολισμό της οικονομίας μακριά από τις ρυπογόνες επιλογές, προξενεί δριμείες αντιδράσεις από το πανίσχυρο λόμπι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μερικά τετράγωνα πιο μακριά, η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ είπε στο πλήθος ότι οι ενήλικες δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους, γι’ αυτό χρειάζεται να κινητοποιηθούν οι νέοι. «Εγώ δεν θα τα παρατήσω ποτέ και ελπίζω ούτε κι εσείς, γιατί αυτό είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», είπε η Τούνμπεργκ.

«Η σοβαρότητα με την οποία η Γκρέτα, αλλά και πολλοί άλλοι νέοι άνθρωποι μας επισημαίνουν ότι το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής αφορά τις ζωές τους, έχει σίγουρα συμβάλει στο να προσεγγίσουμε το θέμα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα», δήλωσε η καγκελάριος. Η καγκελάριος εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της προς τις τέσσερις Αμερικανίδες βουλευτές των Δημοκρατικών που δέχονται ρατσιστική επίθεση από τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, καθώς και στήριξη προς τη σύμμαχό της, Ανεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, στην οποία ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο της Αμυνας. Από την επιτυχία της ΑΚΚ στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο θα κριθούν οι πιθανότητές της να διαδεχθεί την καγκελάριο το 2021. Η εφημερίδα Bild ήδη «ψήφισε» αρνητικά, τιτλοφορώντας το άρθρο για την ανιαρή συνέντευξη που παραχώρησε η υπουργός στην τηλεόραση ως «BLA BLA BLAKK».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

20ος αιώνας: Ένας αιώνας γεμάτος Ελλάδα/ 1960-1970 τόμος Α

«Τα συγχαρητήρια μου για την έκδοσή σας»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Μετά την άφιξή του, η οποία έγινε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και για λόγους ασφαλείας, ο ισχυρός άντρας της Ανατολικής Λιβύης μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Στην Αθήνα ο Χαφτάρ

Θα συναντηθεί, στη μία μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X