ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:11
 

Γερμανία: Προτροπή στους Εβραίους να μη φορούν το κίπα δημόσια

Την περασμένη χρονιά υπήρξε ραγδαία αύξηση των αντισημιτικών περιστατικών στη Γερμανία

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο επικεφαλής του τμήματος για ζητήματα αντισημιτισμού της γερμανικής κυβέρνησης, Φέλιξ Κλάιν, προτρέπει τους Εβραίους της Γερμανίας να αποφεύγουν να φορούν το παραδοσιακό εβραϊκό καπελάκι ή κίπα, λόγω της αύξησης των αντισημιτικών επιθέσεων στη χώρα.

Μάλιστα, ο Κλάιν δήλωσε ότι η γνώμη του έχει αλλάξει αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα σε σχέση με παλιότερα. «Δεν μπορώ να συμβουλεύσω τους Εβραίους να φορούν το κίπα κάθε στιγμή και παντού στη Γερμανία», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Funke.

Όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, την περασμένη χρονιά υπήρξε ραγδαία αύξηση των αντισημιτικών περιστατικών στη Γερμανία, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει η γερμανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης, περίπου 1.646 εγκλήματα μίσους κατά Εβραίων πολιτών σημειώθηκαν το 2018, μία αύξηση της τάξεως του 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον, αυξήθηκαν και τα περιστατικά σωματικής βίας εναντίον των Εβραίων στη Γερμανία το 2018 σε σχέση με το 2017 (62 έναντι 37).

Σύμφωνα με τον Κλάιν, «η άρση των αναστολών και η άξεστη συμπεριφορά» ενός μέρους της κοινωνίας βρίσκεται πίσω από την αύξηση των αντισημιτικών εγκλημάτων στη χώρα. Ακόμη, ως επιπρόσθετους παράγοντες ανέφερε τις «σταθερές επιθέσεις εναντίον της κουλτούρας της μνήμης μας».

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι αστυνομικοί, οι δάσκαλοι και οι δικηγόροι θα πρέπει να λαμβάνουν σχετική εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να ξεχωρίζουν «τι επιτρέπεται και τι όχι», όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με αντισημιτικές συμπεριφορές.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η νομικός Κλαούντια Βανόνι, η πιο ειδική σε ζητήματα αντισημιτισμού στη Γερμανία, είχε τονίσει ότι οι προκαταλήψεις παραμένουν «βαθιά ριζωμένες» στη γερμανική κοινωνία. «Ο αντισημιτισμός ήταν πάντα εδώ. Όμως νομίζω ότι πρόσφατα, έχει γίνει πιο ηχηρός, πιο επιθετικός και πιο κατάφωρος», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X