ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για ακόμα έξι μήνες ανανεώνονται οι κυρώσεις για τις παρεμβάσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας

Kατά φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόσκαψη ή στην απειλή της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας

ΚΥΠΕ

Την ανανέωση για ακόμα έξι μήνες των κυρώσεων κατά φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόσκαψη ή στην απειλή της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, υιοθέτησε την Παρασκευή δια της γραπτής διαδικασίας το Συμβούλιο της ΕΕ.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι κυρώσεις που περιλαμβάνουν περιορισμούς στη διακίνηση και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απαγόρευση παροχής οικονομικών πόρων κατά 177 φυσικών και κατά 48 νομικών προσώπων, συνεχίζουν να ισχύουν μέχρι την 15η Μαρτίου του 2022.
 
Τα περιοριστικά μέτρα κατά όσων πλήττουν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας - και αφορούν άτομα και οργανισμούς που είτε προέρχονται είτε σχετίζονται με τη Ρωσία - επιβλήθηκαν για πρώτη φορά στις 17 Μαρτίου του 2014.
 
Άλλα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνουν οικονομικές κυρώσεις κατά συγκεκριμένων τομέων της ρωσικής οικονομίας, οι οποίες ισχύουν μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2022, και περιοριστικά μέτρα σε σχέση με την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, οι οποίες ισχύουν μέχρι την 23η Ιουνίου του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση