ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κίνα: Οι νέοι στην επαρχία για τη νέα Πολιτιστική Επανάσταση του Σι

Η Οργάνωση Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος σχεδιάζει να στείλει 10 εκατομμύρια νέους σε αγροτικές περιοχές έως το 2022

Newsroom Κ, Αθήνα

Εκατομμύρια «εθελοντές» νεαρής ηλικίας σχεδιάζει να στείλει η κινεζική κυβέρνηση σε αγροτικές περιοχές, δημιουργώντας φόβους για αναβίωση της πολιτικής της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο Τσετούνγκ. Η Οργάνωση Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος σχεδιάζει να στείλει 10 εκατομμύρια νέους σε αγροτικές περιοχές έως το 2022 για να «ενισχύσει τις δεξιότητές τους, να διασπείρει τον πολιτισμό και να προωθήσει τις επιστήμες και την τεχνολογία», σύμφωνα με έγγραφο του κόμματος.

Στόχος των κομματικών οργάνων είναι να μεταφέρουν τις γνώσεις αυτές σε πολίτες, οι οποίοι θα αναζητούσαν διέξοδο για τη δημιουργικότητά τους σε μεγάλες πόλεις. «Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις επιστήμες και την τεχνολογία για να βοηθήσουν την επαρχία να εκσυγχρονίσει τα παραδοσιακά αναπτυξιακά πρότυπά της», είπε ο Ζανγκ Λινμπίν, στέλεχος τοπικής κοινότητας της επαρχίας Χουνάν, μιλώντας σε κρατική εφημερίδα. Οι νέοι, στην πλειονότητά τους φοιτητές, θα κληθούν να διαμείνουν στην ύπαιθρο για τις θερινές τους διακοπές, ενώ πρώτη προτεραιότητα θα δοθεί σε ιστορικές πρώην βάσεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, σε ζώνες μεγάλης φτώχειας και περιοχές εθνικών μειονοτήτων. Οι σχέσεις μεταξύ της πλειονότητας των Κινέζων, που ανήκουν στην εθνότητα των Χαν, και των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, όπως είναι οι Θιβετιανοί και οι μουσουλμάνοι Ουιγούροι, είναι ενίοτε τεταμένες.

Διστακτικοί εμφανίζονταν πολλοί νέοι Κινέζοι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Πολλοί μνημόνευαν το χάος της Πολιτιστικής Επανάστασης του 1966-76, όταν ο Μάο έστειλε εκατομμύρια «νέους διανοούμενους» να ζήσουν σε πρωτόγονες συνθήκες στην κινεζική επαρχία, ενώ τα πανεπιστήμια παρέμειναν κλειστά για μία δεκαετία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Γνωρίζοντας το παρελθόν και των δύο (και γενικά των Τούρκων σε σχέση με των δικών μας), ο Τσαβόσουγλου ...»
Ελεύθερο Πνεύμα  |  19:53

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X