ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:47
 

Κομμάτια από παγετώνα χτύπησαν δύο ερευνητικούς σταθμούς στην Ανταρκτική

Σημειώθηκε μια μετάπτωση πάγου από τον κινούμενο παγετώνα Ντολκ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κύμα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Ο εξοπλισμός του ερευνητικού σταθμού Progress στην Ανταρκτική υπέστη ζημιές, όταν κομμάτια πάγου και θραύσματα ενός παγετώνα τα οποία αποκολλήθηκαν έπεσαν στην ακτή, εκεί που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ρωσικού και κινεζικού ερευνητικού σταθμού.

«Σημειώθηκε μια μετάπτωση πάγου από τον κινούμενο παγετώνα Ντολκ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κύμα, το οποίο με την σειρά του προκάλεσε κινητικότητα στους πάγους που επέπλεαν, αλλά και στα μεγάλα παγόβουνα που κατέληγαν ως τις ακτές που βρίσκονται οι σταθμοί, συνέπεια να φθάσουν στην ακτή μεγάλες ποσότητες πάγου και θραύσματα από τα παγόβουνα. Στον σταθμό Progress της ρωσικής αποστολής υπέστη ζημιές ένα αγωγός μήκους 70 μέτρων με μεταλλικά στηρίγματα» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό επιστημονικό και ερευνητικό ινστιτούτο Αρκτικής και Ανταρκτικής.

Ο σταθμός Progress της ρωσικής επιστημονικής αποστολής λειτουργεί επί εικοσιτετράωρου βάσεως και βρίσκεται στις ακτές του κόλπου Πριούντς.

Η ομάδα της αποστολής εργάζεται για να επισκευάσει τις ζημιές και να αποκαταστήσει τις βλάβες που υπέστη ο εξοπλισμός, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ινστιτούτου, επισημαίνοντας ότι «εξαιτίας του ίδιου περιστατικού, ζημιές υπέστη και ο εξοπλισμός του κινεζικού σταθμού Zong San, καθώς παρασύρθηκαν όλα τα κοντέϊνερ και άλλα αντικείμενα, ενώ τέσσερα κοντέινερ έπεσαν στο νερό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X