ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

Μέτρα για περιορισμό της αύξησης πληθυσμού προτείνουν Αιγύπτιοι Βουλευτές

Το θέμα της όλο και μεγαλύτερης πληθυσμιακής αύξησης επεσήμανε από την περασμένη εβδομάδα και ο Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε εκρηκτικό επίπεδο έχει φτάσει η αύξηση του πληθυσμού στην Αίγυπτο, τονίζουν Αιγύπτιοι Βουλευτές, βλέποντας να αυξάνεται κατά 2,5 εκατομμύρια ετησίως, προσεγγίζοντας τα εκατό εκατομμύρια, γεγονός που απειλεί την ομαλή ανάπτυξη της χώρας, κάνοντάς τους να προτείνουν μέχρι και αφαίρεση των επιδοτήσεων στις οικογένειες που δε συμμορφώνονται σε προγράμματα περιορισμού των γεννήσεων.
 
Το θέμα της όλο και μεγαλύτερης πληθυσμιακής αύξησης επεσήμανε από την περασμένη εβδομάδα και ο Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι, δηλώνοντας ότι «το πρόβλημα της πληθυσμιακής ανάπτυξης στην Αίγυπτο έχει φτάσει σε κρίσιμο στάδιο».
 
Σε συνέχεια της δήλωσής του, δύο Κοινοβουλευτικές Επιτροπές συνεδρίασαν με αποκλειστικό θέμα να συζητήσουν τρόπους για να περιορίσουν την όλο και ανερχόμενη πληθυσμιακή ανάπτυξη της Αιγύπτου.
 
Όπως επισημαίνει και η «αλ Αχράμ», ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας δήλωσε ότι «ο πληθυσμός της Αιγύπτου αυξάνεται και πρέπει να περιορίσουμε την ανάπτυξη αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας».
 
Ο Βουλευτής ανέφερε ότι «οι εκστρατείες ενημέρωσης για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης έκρηξης του πληθυσμού της Αιγύπτου αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Χρειαζόμαστε αυστηρά μέτρα για να περιορίσουμε το φαινόμενο!», δηλώνοντας ότι «ίσως χρειαστεί να ποινικοποιήσουμε τον πρόωρο γάμο, ο οποίος είναι συνηθισμένος στις αγροτικές περιοχές, και να τιμωρήσουμε τους υπαλλήλους που επιβλέπουν τέτοιες τελετές».
 
Έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη και άλλων μέτρων όπως την απαλλαγή των διδάκτρων και την ασφάλεια ζωής σε οικογένειες με ένα παιδί. Αντιθέτως, στις οικογένειες που δε συμμορφώνονται να περιορίζονται οι επιδοτήσεις που τυχόν λαμβάνουν.
 
Παράλληλα, οι Αιγύπτιοι Βουλευτές προτρέπουν τα Υπουργεία Παιδείας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να διαδραματίσουν σημαντικότερο ρόλο στην εφαρμογή των στρατηγικών ελέγχου των γεννήσεων συμπεριλαμβάνοντας μαθήματα σχετικά με τον έλεγχο των γεννήσεων.
 
Και ζήτησε και τη βοήθεια των κληρικών, τόσο των μουσουλμάνων όσο και των χριστιανών, για την προώθηση του ελέγχου των γεννήσεων.
 
Τέλος, η «Αλ Αχράμ» αναφέρει ότι η Επιτροπή Υγειονομικών Υποθέσεων ενέκρινε μία συμφωνία επιχορήγησης μεταξύ της Αιγύπτου και των ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων καταπολέμησης των γεννήσεων, ύψους 11 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη και την αξιοποίηση των υφιστάμενων προγραμμάτων ελέγχου των γεννήσεων για την εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων ελέγχου των γεννήσεων αλλά και για την κατάρτιση προσωπικού που ασχολείται με τον οικογενειακό προγραμματισμό και την εκπόνηση δημογραφικής έρευνας για τον πληθυσμό και την υγεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X