ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα στρατιωτικά σχέδια από τον Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

Στο τραπέζι πρόταση για αποστολή 10.000 Αμερικανών στρατιωτών στην Μέση Ανατολή

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης με το Ιράν, ο Λευκός Οίκος αποφασίζει να ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία του στη Μέση Ανατολή με χιλιάδες στρατιώτες. 

Συγκεκριμένα, αραβικά και ξένα μέσα μεταδίδουν την είδηση ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο θα παρουσιάσει σχέδια στον Λευκό Οίκο για αποστολή μέχρι και 10.000 στρατιιωτών στη Μέση Ανατολή, εξαιτίας των ιρανικών απειλών.

Τα διεθνή μέσα τονίζουν ότι δεν έχει γίνει ακόμη ληφθεί στην Ουάσιγκτον οριστική απόφαση, και δεν είναι σαφές αν ο Λευκός Οίκος θα ενέκρινε την αποστολή όλων ή μόνο μερικών από τις δυνάμεις που ζητήθηκαν.

Τα προτεινόμενα νέα στρατεύματα θα είναι αμυντικές δυνάμεις, και στην Ουάσιγκτον οι συζητήσεις περιλαμβάνουν πρόσθετες μπαταρίες πυραύλων Patriot, περισσότερα πλοία και αυξημένες προσπάθειες για την παρακολούθηση του Ιράν.

Αλλάζει γνώμη ο Τραμπ;

Κάθε κίνηση για την ανάπτυξη περισσότερων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή θα σηματοδοτήσει μια μετατόπιση για τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος επανειλημμένα έχει τονίσει την ανάγκη να μειωθεί η παρουσία των στρατευμάτων της Αμερικής στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν παράσχει λίγες λεπτομέρειες σχετικά με πιθανές ιρανικές απειλές. Οι συγκεκριμένες πηγές κάνουν λόγο για πυραύλους που φορτώθηκαν σε μικρά ιρανικά σκάφη.

Οι κινήσεις των ΗΠΑ

Στις αρχές Μαΐου, οι ΗΠΑ επιτάχυναν την ανάπτυξη ομάδας κρούσης αεροσκαφών στη Μέση Ανατολή και έστειλαν τέσσερα αεροσκάφη τύπου Β-52 στην περιοχή. Το Πεντάγωνο αποφάσισε επίσης, να μετακινήσει μια αεροπορική μπαταρία πυραύλων σε μια άγνωστη χώρα στην περιοχή.

Η διοίκηση του Ντόναλτ Τραμπ έχει απομακρύνει το μη απαραίτητο προσωπικό της από το Ιράκ, εν μέσω απροσδιόριστων απειλών που η διοίκηση ανέφερε ότι συνδέονται με τις ιρακινές πολιτοφυλακές στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Παραλίες μόνο για λίγους σε Αγία Νάπα και Πρωταρά

«Πρωταράς: από τους χειρότερους προορισμούς.»
Καστέλλος  |  20:00

ΑΒΑΞ: Εξαγόρασε τρεις θυγατρικές της J&P

«NTROPI STON XRISTO IOANNOU KAI THN OIKOGENIA PARASKEVAIDE.  OI IPALLOILOI TOUS STIN TEN GROUP SERVICES ...»
Giorgos- APLIROTOS APERGOS  |  10:53

Επίθεση Κ.Κληρίδη κατά Δημητριάδη και Γαλανού

«Ο Δημητριαδης που κανει αυτες τις μονομερεις ενεργειες που σε πολλες περιπτωσεις μας ζημιωνουν σαν κρατος ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  08:56

Επίθεση Κ.Κληρίδη κατά Δημητριάδη και Γαλανού

«Ο Δημητριαδης που κανει αυτες τις μονομερεις ενεργειες που σε πολλες περιπτωσεις μας ζημιωνουν σαν κρατος ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  08:56

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X