ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:12
 

Ο Ερντογάν επιμένει στη νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης

«Δεν θα υπάρξει οπισθοδρόμηση», δήλωσε ο Μουράτ Κουρούμ, αρμόδιος υπουργός για το περιβάλλον και την αστικοποίηση.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Τι και αν η Τουρκία αντιμετωπίζει μια δύσκολη οικονομική συγκυρία; Τι και αν το κυβερνών κόμμα έχει χάσει τον έλεγχο του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης; Ο ισχυρός πολιτικός άνδρας της Τουρκίας δεν οπισθοχωρεί από τα μεγαλόπνοα σχέδια του που αφορούν την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής. Το σχέδιο για τη δημιουργία μιας νέας διώρυγας στο δυτικό κομμάτι της Κωνσταντινούπολης προχωρά κανονικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας θα προχωρήσει με τα σχέδια για την κατασκευή καναλιού-διώρυγας μέσω της Κωνσταντινούπολης, παρά την απώλεια της έδρας του μητροπολιτικού δημάρχου τον προηγούμενο μήνα. «Δεν θα υπάρξει οπισθοδρόμηση», δήλωσε ο Μουράτ Κουρούμ, αρμόδιος υπουργός για το περιβάλλον και την αστικοποίηση. «Θα γίνει στο πλαίσιο του μανιφέστο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ερντογάν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός, ο οποίος βγήκε ως νικητής από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου, αναφέρεται στη σχεδιαζόμενη νέα διώρυγα που έχει σχεδιαστεί για να παρακάμψει τα στενά του Βοσπόρου, ως «έργο χάους και σπατάλης».

«Το υπουργείο έχει ευθύνη για το κανάλι, όχι ο μητροπολιτικός δήμος της Κωνσταντινούπολης,» ανέφερε ο Κουρούμ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τους περιφερειακούς δήμους της Κωνσταντινούπολης για να εξασφαλίσει την ολοκλήρωση του έργου.

Η Άγκυρα μελετά ένα πενταετή σχέδιο για την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου έργου, το οποίο εκτός από την κίνηση στα στενά, θα επηρεάσει και τις διπλωματικές ισορροπίες στην περιοχή.

.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν για τους S-400

«To μούτρο θα φάει τα μούτρα του! »
ΑΚΑ  |  08:15

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τον εκνευρισμό του επειδή οι Δημοκρατικοί βουλευτές συζήτησαν την πιθανότητα κατάθεσης μομφής εναντίον του

Τραμπ: Δεν κάνω συγκαλύψεις

Κατηγορήθηκε πως έχει εμπλακεί σε μια «συγκάλυψη» στην υπόθεση της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ
Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X