ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι ΗΠΑ «δεν έδωσαν βίζα» σε τουρκικό κυβερνητικό κλιμάκιο

Η αμερικανική πρεσβεία και τα προξενεία στην Τουρκία ανέστειλαν την έκδοση σχεδόν όλων των τύπων θεωρήσεων για τούρκικά διαβατήρια

ΠΗΓΗ: skai.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξέδωσαν ταξιδιωτικές βίζες για αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης που ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην Ουάσιγκτον για διαπραγματεύσεις, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, το τουρκικό κλιμάκιο θα ταξίδευε στις ΗΠΑ προκειμένου να λάβει μέρος στη διαπραγμάτευση για την επίλυση της κρίσης στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις που έχει οδηγήσει σε «παγώματα» στην έκδοση βίζα.

Η αμερικανική πρεσβεία και τα προξενεία στην Τουρκία ανέστειλαν την έκδοση σχεδόν όλων των τύπων θεωρήσεων για τούρκικά διαβατήρια στις 8 Οκτωβρίου, στον απόηχο της σύλληψης ενός τούρκου εργαζόμενου στο γενικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης για φερόμενες σχέσεις με πραξικοπηματίες.

Οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει παντελώς αβάσιμες τις κατηγορίες σε βάρος του υπαλλήλου, ο οποίος εκ της θέσεώς του ήταν υποχρεωμένος να επικοινωνεί με μέλη των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Άγκυρα προέβη άμεσα σε αντίποινα, αναστέλλοντας την έκδοση βίζα για αμερικανικά διαβατήρια στην πρεσβεία της στην Ουάσιγκτον.

Εάν οι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές όντως έχουν αρνηθεί την έκδοση βίζας για τουρκικό κυβερνητικό κλιμάκιο, το επεισόδιο θα συνιστά κλιμάκωση της κρίσης στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Υφ.Τουρισμού: Στήριξη στους στόχους της Λεμεσού για τον τουρισμό

«Τα παιδία …παίζει, και μας …εμπαίζει!!!»
Ai Em  |  10:27

Μείωσε τον αριθμό των θυμάτων του ο 35χρονος

«Ένας άτιμος στρατιωτικός δουλεύει το κράτος!!! Kαι αφού δεν `καθεραίθηκε` ακόμη, στο τέλος του ...»
ΑΚΑ  |  10:19

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:12

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Ρε ...ΑΚΑ σου συστήνω να περάσεις από το φαρμακείο του ΑΚΕΛ να πάρεις τα χάπια που χρειάζεσαι δωρεάν!! ...»
CGA  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X