ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Φρένο» της ΙΚΕΑ στα... συνοικέσια ηλικιωμένων

Οι ηλικιωμένοι καθόντουσαν με τις ώρες στην καφετέρια

Kathimerini.gr

Μελαγχολικά τα νέα για τους ηλικιωμένους της Σαγκάης, καθώς δεν θα μπορούν πλέον να συχνάζουν στην καφετέρια του καταστήματος ΙΚΕΑ, όπως συνήθιζαν. Το παράξενο ήταν ότι οι ηλικιωμένοι της πόλης συνέρρεαν εκεί προκειμένου να κάνουν κοινωνικές σχέσεις, αλλά και να βρουν συντρόφους. Μάλιστα, αυτές οι συγκεντρώσεις γίνονταν κατά κανόνα κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Οπως ανέφερε και το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο CCTV, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Σαγκάης συχνά αγόραζαν ένα φλιτζάνι καφέ ή λίγο ψωμί και περνούσαν ολόκληρη την ημέρα στην καφετέρια κουβεντιάζοντας με τους συνομηλίκους τους που έφθαναν εκεί.

Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν, αφού, σύμφωνα με ανακοίνωση του καταστήματος, οι απόμαχοι της ζωής δεν θα μπορούν να περάσουν την ώρα τους στο κατάστημα εφόσον προηγουμένως δεν έχουν αγοράσει τρόφιμα.

Επίσης, η ανακοίνωση της ΙΚΕΑ αναφέρει ότι ομάδα συνοικεσίων τα μέλη της οποίας συγκεντρώνονται στο κατάστημα είναι παράνομη και ότι οι συμπεριφορές των θαμώνων δεν συνάδουν με τον πολιτισμό. «Η κατάσταση έχει επηρεάσει την εμπειρία των γευμάτων, αλλά και την ασφάλεια των περισσότερων πελατών μας», επισημαίνει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι υπάρχουν γραπτές καταγγελίες για «φτυσιές» αλλά και καβγάδες. «Αυτά τα περιστατικά έχουν αρνητική επίδραση στη λειτουργία του καταστήματος και έτσι από σήμερα το κατάστημα θα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για αυτούς που αγοράζουν τρόφιμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αντιδράσεις

Η είδηση για τον περιορισμό της λειτουργίας του καταστήματος άναψε φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί έσπευσαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των ηλικιωμένων.

Χαρακτηριστικά, στο κινεζικό μικρομπλόγκ Sina Weibo κάποιοι χρήστες παρατηρούσαν ότι οι ηλικιωμένοι είναι εντελώς άκακοι και ότι τα δρακόντεια μέτρα που λαμβάνει το κατάστημα ΙΚΕΑ είναι ιδιαίτερα σκληρά για τους πελάτες του. «Τι κακό κάνουν; Είναι μοναχικοί και ελπίζουν να βρουν λίγη παρέα ξανά. Το κατάστημα πρέπει να νιώσει τον πόνο αυτών των ανθρώπων», παρατηρεί η Λι Σιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση

X