ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιαπωνία: Έκλεισε το αμφιλεγόμενο παγοδρόμιο με κατεψυγμένα ψάρια

Αποτελεί παρελθόν το πάρκο για πατινάζ πάνω σε πάγο με 5.000 ψάρια

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το θεματικό πάρκο που πρόσφερε τη δυνατότητα πατινάζ πάνω σε πάγο με 5.000 κατεψυγμένα ψάρια (το πρώτο του είδους παγκοσμίως), αποτελεί πλέον παρελθόν, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε, στην Ιαπωνία.

Ο διαχειριστής του πάρκου Space World, το οποίο βρίσκεται στο Κιτακιούσου της νοτιοδυτικής επαρχίας Φουκουόκα, είχε ανοίξει το ασυνήθιστο παγοδρόμιο στις 12 Νοεμβρίου με στόχο την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή, όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα του.

«Ακούστηκαν φωνές που κατήγγειλαν το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ζωντανοί οργανισμοί ως παιχνίδι και τροφή. Στην εταιρία είχαμε συζητήσεις για το κατά πόσο ήταν ηθική η ιδέα μας για αυτό το πάρκο», εξήγησε σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Κόζι Σιμπάτα διευκρινίζοντας ότι "τα ψάρια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ήδη νεκρά και ακατάλληλα προς κατανάλωση.

 Το Space World εγκαινίασε το "Freezing Port" με σκοπό να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης μια έκθεση για την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή. Οι επισκέπτες μπορούσαν να νοικιάσουν πατίνια και να γλιστρούν πάνω με μια μεγάλη ποικιλία κατεψυγμένων ψαριών και οστρακοειδών μέσα στον πάγο σε διάφορες περιοχές του πάρκου.

«Θέλαμε οι πελάτες μας να δοκιμάσουν την εμπειρία του πατινάζ πάνω στη θάλασσα αλλά μετά τις επικρίσεις, αποφασίσαμε να το σταματήσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, ο Τοσίμι Τακέντα, εκφράζοντας λύπη για την τροπή που που έλαβε το εγχείρημα. Ο πάγος στο εξής θα λιώσει, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μια εβδομάδα, πριν από μια τελετή ως φόρο τιμής στα ψάρια αυτά από σιντοϊστή ιερέα

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση