ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ταϊβάν απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος σκύλων και γατιών

Όσοι πωλούν κρέας θα επιβαρύνονται με χρηματικά πρόστιμα και τον κίνδυνο φυλάκισης

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η Ταϊβάν έγινε η πρώτη ασιατική χώρα που απαγόρευσε την κατανάλωση κρέατος γατιών και σκυλιών. Από εδώ και στο εξής, όσοι πωλούν, αγοράζουν ή πιάνονται να τρώνε κρέας γάτας ή σκύλου, θα επιβαρύνονται με χρηματικά πρόστιμα, διατρέχοντας ακόμα και τον κίνδυνο φυλάκισης.

Με απόφαση που αποτελεί ορόσημο για την προστασία των ζώων στη χώρα, η Ταϊβάν θα δημοσιοποιεί τα στοιχεία των παραβατών, επιβάλλοντάς τους πρόστιμα που θα αγγίζουν τα 250.000 δολάρια Ταϊβάν (7.600 ευρώ).

Όσοι μάλιστα κρίνονται ένοχοι όχι απλά για εμπόριο αλλά για βασανισμό και θανάτωση των τετράποδων αυτών ζώων, θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2 εκατομμυρίων δολαρίων Ταϊβάν (61.300 ευρώ).

Οι ποινές θα γίνονται ακόμη πιο αυστηρές για όσους πιάνονται να διαπράττουν το ίδιο αδίκημα κατ’ επανάληψη.

Μάλιστα ο νέος νόμος αντιμετωπίζει ως παράνομη, ακόμα και την βόλτα με λουρί, ενώ ο ιδιοκτήτης του ζώο βρίσκεται πάνω σε μηχανάκια και σκούτερ.

Σύμφωνα με την China Post, κάποιες τοπικές δομές της Ταϊβάν έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή το μέτρο.

Πολύ πριν τη νομοθετική αλλαγή, το κλίμα είχε ήδη αρχίσει να αλλάζει στην Ταϊβάν, όπου τα σκυλιά θεωρούνται πλέον από τους περισσότερους κατοικίδια και όχι γεύματα.

Ορισμένες υποθέσεις βασανισμού ζώων που είχαν συζητηθεί εκτενώς σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είχαν οδηγήσει στη δημόσια κατακραυγή των βασανιστών, με αρκετούς ακτιβιστές να διαμαρτύρονται για τις σχεδόν «ανύπαρκτες» ποινές των υπευθύνων.

Αν και το κρέας της γάτας προτιμάται σπάνια, το κρέας σκύλου θεωρείται ακόμη από πολλούς «νόστιμη λιχουδιά».

«Η προοδευτική εντατικοποίηση του απαγορευτικού, είναι κομμάτι της αυξανόμενης τάσης στην Ασία, για να σταματήσει το εμπόριο κρέατος σκύλων που έχει προέλθει από την βίαιη θανάτωση των ζώων», σχολίασε η Γουέντι Χίτζινς, της διεθνούς οργάνωσης Humane Society International.

Η ίδια, βλέπει τη νέα νομοθεσία ως ισχυρό μήνυμα και προς τις χώρες όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα, όπου το εμπόριο κρέατος των σκύλων εξακολουθεί να «ανθεί», οδηγώντας στον θάνατο εκατομμύρια σκύλους «που συχνά θανατώνονται με τους πλέον βάρβαρους τρόπους: με ξυλοκόπημα, με κρέμασμα και ακόμη και ηλεκτροπληξία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση