ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο που αντικαθιστά το Obamacare

Το νομοσχέδιο πέρασε με 217 ψήφους υπέρ έναντι 213

ΠΗΓΗ: skai.gr

Υπερψηφίστηκε με μικρή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών το Ρεπουμπλικανικό νομοσχέδιο που αποσύρει και αντικαθιστά μεγάλα κομμάτια της μεταρρύθμισης περίθαλψης της κυβέρνησης Ομπάμα, το αποκαλούμενο Obamacare.

Το νομοσχέδιο πέρασε με 217 ψήφους υπέρ έναντι 213 κατά, δίνοντας στην κυβέρνηση Τραμπ την πρώτη νομοθετική επιτυχία της μετά από 105 ημέρες στην εξουσία. Είκοσι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και σύσσωμη η Δημοκρατική αντιπολίτευση καταψήφισαν.

Στον πυρήνα του, το Ρεπουμπλικανικό σχέδιο αντικαθιστά τις επιδοτήσεις που προσέφερε το Obamacare για την αγορά ασφαλιστικών προγραμμάτων με ειδικές φορολογικές διευκολύνσεις, το ύψος των οποίων συνδέεται με την ηλικία του κάθε αιτούντα.

Επιπλέον, τροπολογία που κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι πριν λίγες ημέρες προκειμένου να ικανοποιήσουν την πιο συντηρητική πτέρυγα του κόμματός τους, επιτρέπει στις πολιτείες να εξαιρούνται από ορισμένες προστασίες που προσέφερε το Obamacare στους ασφαλισμένους.

Η διαδικασία για την πλήρη αντικατάσταση του Obamacare ωστόσο μόλις άρχισε

Ακριβώς αυτή η ομάδα υπερσυντηρητικών Ρεπουμπλικάνων βουλευτών είχε τορπιλίσει την πρώτη προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ να αντικαταστήσει το Obamacare, στα τέλη Μαρτίου, υποχρεώνοντας τότε τον Λευκό Οίκο στην ταπεινωτική απόφαση να μην ζητήσει καν ψηφοφορία.

Μεταξύ άλλων, η τροπολογία επιτρέπει σε ασφαλιστικές εταιρείες να να χρεώσουν υψηλότερα ασφάλιστρα σε άτομα που έχουν «προϋπάρχουσες παθήσεις», εφόσον οι εν λόγω ασθενείς έμειναν για κάποιο διάστημα ανασφάλιστοι.

Επίσης, οι πολιτείες θα έχουν τη δυνατότητα να μην περιλαμβάνουν ορισμένες κρίσιμες παροχές στα ασφαλιστικά πακέτα που θα επιτρέπουν, όπως η παροχή φροντίδας σε εγκύους, η οποία ήταν υποχρεωτική υπό το Obamacare.

Η διαδικασία για την πλήρη αντικατάσταση του Obamacare ωστόσο μόλις άρχισε. Πλέον το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν μικρή πλειοψηφία και όπου οι μεγάλες περικοπές που φέρνουν οι αλλαγές κατά πάσα πιθανότητα θα μετριαστούν.

Εφόσον περάσει από τη Γερουσία, θα πρέπει να περάσει ξανά από τη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Διασωληνωμένος ο Δημήτρης Χριστόφιας

«Ευχομαστε περαστικα. Πρεπει ομως να πουμε οτι, εν καιρω εκλογων, το ακελ θα εκμεταλευτει στο επακρο ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:18

Κυπριανού: Άλλοι πρόδωσαν την Κύπρο το '74

«Έχουν όνομα και ταυτότητα οι "2" που μας προασβάλλουν το ήθος και τον πατριωτισμό μας: (α) ο Υπαρχηγός ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:36

Δεν ανήκει στην Καίτη Κληρίδου το άρθρο ψήφου προς Νιαζί

«Τελικά η ανάληψη πολιτικών ευθυνών είναι είδος που εξέλιπεν στην Κύπρο Των Σαλταδόρων Πολιτικών της ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:24

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X