ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:14
 

Πομπέο προς Λαβρόφ: Προσηλωμένος στη βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας ο Τραμπ

Η καχυποψία και οι προκαταλήψεις ανάμεσα στις δύο χώρες υπονομεύουν την ασφάλεια

Newsroom Κ, Αθήνα

Την ανάγκη να παραμερισθεί η πολυετής δυσπιστία που χαρακτηρίζει τις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στο Σότσι.

Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε επίσης ότι η καχυποψία και οι προκαταλήψεις ανάμεσα στις δύο χώρες υπονομεύουν την ασφάλεια και υπογράμμισε πως ελπίζει να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα βελτιώσουν τις σχέσεις τους:

«Βλέπουμε πως υπάρχουν υποψίες και προκαταλήψεις. Αυτό θέτει εμπόδια τόσο στην ασφάλεια τη δική μας όσο και τη δική σας. Νομίζουμε ότι είναι ώρα να κτίσουμε ένα πιο εποικοδομητικό πλαίσιο στις σχέσεις μας. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε εάν οι ομόλογοί μας στις ΗΠΑ, είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν. Ας το δοκιμάσουμε και να δούμε τι θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά προβληματικά ζητήματα στις σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ που πρέπει να αντιμετωπιστούν τόσο μέσω επειγόντων όσο και μέσω μακροπρόθεσμων μέτρων.

«Το γεγονός ότι έχουμε τη δεύτερη συνάντησή μας μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες με κάνει αισιόδοξους», πρόσθεσε.

Απαντώντας στις παρατηρήσεις του Λαβρόφ, ο κ. Πομπέο είπε: «Είμαι εδώ σήμερα επειδή ο Πρόεδρος Τραμπ είναι αφοσιωμένος στη βελτίωση των σχέσεών μας. Εχουμε διαφορές και κάθε χώρα θα προστατεύσει τα συμφέροντά της και τους λαούς της. Αλλά δεν είμαστε καταδικασμένοι ότι έχουμε διαφωνίες σε όλα τα ζητήματα και ελπίζω ότι μπορούμε να βρούμε σημεία που έχουμε κοινά συμφέροντα και να συνεχίζουμε να οικοδομούμε δυνατές σχέσεις, τουλάχιστον σε αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα».

Ανέφερε μάλιστα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την μη διάδοση των πυρηνικών όπλων ως δύο τομείς στους οποίους η Μόσχα και η Ουάσιγκτον μπορούν να βρουν κοινό έδαφος.

Ο Μάικ Πομπέο δήλωσε επίσης ότι ευελπιστεί να συναντηθεί και πάλι με τον Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο της συνάντησης της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα πραγματοποιηθεί στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Aγαπητέ ΑΚΑ, Έχετε δίκαιο αλλά αυτοί οι άνθρωποι λόγω των ανεπαρκειών του εκλογικού σώματος των ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:07

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«"...δεν βοηθά στην προσπάθεια από τη μια να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:00

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Δυστυχώς κ. Σαβεριάδη, ό,τι και να πείτε στον Άντρο Κυπριανού, δεν πρόκειται να το αντιληφθεί. Οι ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Τα μηδενικά έβαλαν φωτιά στον προεκλογικό

«O μορφασμός του Άντρου φανερώνει προβληματικό άνθρωπο. »
ΑΚΑ  |  09:19

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X