ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:30
 

Προς απαγόρευση πώλησης όπλων στην Τουρκία η Γερμανία;

Αν εγκριθεί το νομοσχέδιο, όλες οι συμβάσεις για εξαγωγές γερμανικών οπλικών συστημάτων που έχουν συμφωνηθεί θα ανακληθούν αναδρομικά

ΠΗΓΗ: skai.gr

Την απαγόρευση πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πρόκειται να εξετάσει η γερμανική Βουλή στο επόμενο διάστημα, εν μέσω ανησυχιών ότι τα γερμανικά οπλικά συστήματα χρησιμοποιούνται για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το νομοσχέδιο, που προτάθηκε από το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), και κερδίζει υποστηρικτές στη γερμανική κοινωνία και σε βουλευτές άλλων κομμάτων, αναφέρει ρητά τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το ρόλο τους στον πόλεμο στην Υεμένη, και την Τουρκία για την στρατιωτική επιχείρηση κατά των κούρδων ανταρτών στη βόρεια Συρία.

Αναφέρεται συγκεκριμένα σε προηγούμενες πωλήσεις σκαφών στη Σαουδική Αραβία - οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τον αποκλεισμό λιμένων της Υεμένης - και τεθωρακισμένων Leopard στην Τουρκία, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» κατά των κούρδων του YPG.

Το νομοσχέδιο, αν εγκριθεί, θα καταστήσει επίσης παράνομη την πώληση όπλων, τεχνογνωσίας και συναφών αγαθών σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση ύποπτη για χρήση του γερμανικού οπλισμού με στόχο την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μάλιστα, με την έγκριση του επίμαχου ν/σ όλες οι συμβάσεις για εξαγωγές γερμανικών οπλικών συστημάτων που έχουν συμφωνηθεί θα ανακληθούν αναδρομικά.

Αν όμως η κυβέρνηση απαγορεύσει την πώληση γερμανικών οπλικών συστημάτων στις τρεις χώρες η γερμανική οικονομία θα αντιμετωπίσει σημαντικές επιπτώσεις: μεταξύ 2013 και 2017 μόνο η Σαουδική Αραβία δαπάνησε σχεδόν 1 δισεκ. ευρώ (987εκατ. ευρώ) για γερμανικά όπλα.

Τον Ιανουάριο η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα παύσει όλες τις εξαγωγές όπλων σε χώρες που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Υεμένη, αλλά το νομοσχέδιο αυτό θα αυστηροποιήσει και θα επεκτείνει την υφιστάμενη νομοθεσία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X