ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:55
 

Προς απαγόρευση πώλησης όπλων στην Τουρκία η Γερμανία;

Αν εγκριθεί το νομοσχέδιο, όλες οι συμβάσεις για εξαγωγές γερμανικών οπλικών συστημάτων που έχουν συμφωνηθεί θα ανακληθούν αναδρομικά

ΠΗΓΗ: skai.gr

Την απαγόρευση πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πρόκειται να εξετάσει η γερμανική Βουλή στο επόμενο διάστημα, εν μέσω ανησυχιών ότι τα γερμανικά οπλικά συστήματα χρησιμοποιούνται για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το νομοσχέδιο, που προτάθηκε από το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), και κερδίζει υποστηρικτές στη γερμανική κοινωνία και σε βουλευτές άλλων κομμάτων, αναφέρει ρητά τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το ρόλο τους στον πόλεμο στην Υεμένη, και την Τουρκία για την στρατιωτική επιχείρηση κατά των κούρδων ανταρτών στη βόρεια Συρία.

Αναφέρεται συγκεκριμένα σε προηγούμενες πωλήσεις σκαφών στη Σαουδική Αραβία - οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τον αποκλεισμό λιμένων της Υεμένης - και τεθωρακισμένων Leopard στην Τουρκία, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» κατά των κούρδων του YPG.

Το νομοσχέδιο, αν εγκριθεί, θα καταστήσει επίσης παράνομη την πώληση όπλων, τεχνογνωσίας και συναφών αγαθών σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση ύποπτη για χρήση του γερμανικού οπλισμού με στόχο την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μάλιστα, με την έγκριση του επίμαχου ν/σ όλες οι συμβάσεις για εξαγωγές γερμανικών οπλικών συστημάτων που έχουν συμφωνηθεί θα ανακληθούν αναδρομικά.

Αν όμως η κυβέρνηση απαγορεύσει την πώληση γερμανικών οπλικών συστημάτων στις τρεις χώρες η γερμανική οικονομία θα αντιμετωπίσει σημαντικές επιπτώσεις: μεταξύ 2013 και 2017 μόνο η Σαουδική Αραβία δαπάνησε σχεδόν 1 δισεκ. ευρώ (987εκατ. ευρώ) για γερμανικά όπλα.

Τον Ιανουάριο η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα παύσει όλες τις εξαγωγές όπλων σε χώρες που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Υεμένη, αλλά το νομοσχέδιο αυτό θα αυστηροποιήσει και θα επεκτείνει την υφιστάμενη νομοθεσία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X