ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:25
 

Ριζική ανακαίνιση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ υποβάλλονται σε πρόγραμμα ανακαίνισης που κοστίζει περίπου 369 εκατομμύρια στερλίνες

Newsroom Κ, Αθήνα

Η βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να εγκαταλείψει τα ιδιωτικά διαμερίσματά της στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το 2025, καθώς στο κτίριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί ανακαίνιση, η οποία θα διαρκέσει μία δεκαετία, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα καταστροφής που θα μπορούσε να προκληθεί από πυρκαγιά ή πλημμύρα. Αυτό δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος των ανακτόρων που γνωρίζει καλά τα της βασιλικής οικογένειας.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ υποβάλλονται σε πρόγραμμα ανακαίνισης που κοστίζει περίπου 369 εκατομμύρια στερλίνες. Θα αντικατασταθούν όλα τα πεπαλαιωμένα και επικίνδυνα ηλεκτρικά καλώδια και οι καυστήρες. Η ανακαίνιση ξεκίνησε πέρυσι τον Απρίλιο και πρόκειται να ολοκληρωθεί, αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, το 2027.

Λίγο προτού ολοκληρωθεί το έργο, η γηραιά μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και ο σύζυγός της Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, που είναι σήμερα 97 ετών, θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα ιδιωτικά διαμερίσματά τους, στη βόρεια πτέρυγα των ανακτόρων, για μια περίοδο που θα αγγίξει τα δύο χρόνια από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης σε αυτό το σημείο, το 2025.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ χαρακτηρίζεται για τον πραγματισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει τις καταστάσεις και επιθυμεί να παραμείνει στο παλάτι», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος των ανακτόρων, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Είπε: “Πείτε μου πού θα θέλατε να μεταβώ”».

Την ερχόμενη εβδομάδα, πρόκειται να κατασκευαστεί εργοτάξιο στον αύλειο χώρο των ανακτόρων, καθώς αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης στη διάσημη ανατολική πτέρυγα, όπου βρίσκεται και το μπαλκόνι από όπου κάνει τις εμφανίσεις της η βασιλική οικογένεια σε διάφορες περιστάσεις, όπως είναι οι γάμοι και οι εθνικές εορτές.

Ωστόσο, παρά τις εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης που θα πραγματοποιηθούν, τα ανάκτορα θα παραμείνουν πλήρως ανοικτά και λειτουργικά για τις επίσημες επισκέψεις. Επίσης, η εξωτερική όψη τους δεν πρόκειται να επηρεαστεί καθόλου, καθώς δεν πρόκειται να τοποθετηθούν σκαλωσιές που να μαρτυρούν ότι γίνονται εργασίες.

Το Μπάκιγχαμ, η επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ και του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου, αρχικώς οικοδομήθηκε ως μεγάλη κατοικία. Το 1761 αγοράστηκε από τον βασιλέα Γεώργιο Γ΄. Επεκτάθηκε και προστέθηκαν διάφορες αίθουσες κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βικτωρίας, ενώ αποτελεί επίσημη κατοικία στο Λονδίνο των Βρετανών μοναρχών από το 1837. H πρόσοψή του ανακαινίστηκε πλήρως το 1914, επί Γεωργίου Ε΄.

Κάθε καλοκαίρι, οι επίσημες αίθουσές του ανοίγουν στο κοινό. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διαθέτουν 775 αίθουσες. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται 19 επίσημες αίθουσες, 52 υπνοδωμάτια για την βασιλική οικογένεια και τους επισκέπτες, 188 υπνοδωμάτια για το προσωπικό, 92 γραφεία και 78 μπάνια.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

H απόφαση του Twitter να απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις προκάλεσε εγκώμια εκ μέρους των Δημοκρατικών

Twitter, το υπερόπλο του Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί αναζητούν τρόπο να αντιμετωπίσουν την κυριαρχία του στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X