ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σ. Κυριακίδου: Ο εμβολιασμός είναι το ισχυρότερο όπλο κατά των μεταλλάξεων

Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, είπε η Επίτροπος Υγείας

ΚΥΠΕ

Πρέπει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά το γεγονός πως μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού της ΕΕ, δήλωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου ενόψει της επίσκεψης της στην Αυστρία την Παρασκευή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Επίτροπος Κυριακίδου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας των Καταναλωτών Wolfgang Mückstein με τον οποίο θα συζητήσουν τη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και στην υλοποίηση της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στην Αυστρία, καθώς και στη μελλοντική πορεία των προτάσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

«Συνεργαζόμαστε όσο το δυνατόν στενότερα με την Αυστρία και όλα τα κράτη μέλη μας για να διασφαλίσουμε ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Το μήνυμα είναι σαφές: ο εμβολιασμός είναι και θα είναι το ισχυρότερο όπλο μας κατά των παραλλαγών, αλλά και για την έξοδο από την πανδημία. Ανυπομονώ να συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους η ΕΕ μπορεί να στηρίξει περαιτέρω την υλοποίηση της αυστριακής εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού» τόνισε η κ. Κυριακίδου πριν την αναχώρησή της.

Μετά τη συνάντηση με τον Αυστριακό Υπουργό Υγείας θα ακολουθήσει επίσκεψη σε κέντρο εμβολιασμού, μετά το τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί κοινή διάσκεψη Τύπου.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου, η κ. Κυριακίδου θα επισκεφθεί το ερευνητικό ινστιτούτο για τον καρκίνο των παιδιών St. Anna.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση