ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο στόχαστρο των χάκερ ερευνητές Covid-19

Σύμφωνα με τη Microsoft, η πλειονότητα των στόχων αφορούν οργανισμούς που είναι σε διαδικασία κλινικών δοκιμών του εμβολίου

Newsroom Κ, Αθήνα

Στόχος Ρώσων και Βορειοκορεατών χάκερ έχουν γίνει οργανισμοί ανά τον κόσμο, που συμμετέχουν στις έρευνες για τη θεραπεία και ανάπτυξη εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft, Ρώσοι χάκερ με το κωδικό όνομα «Fancey Bear», καθώς και χάκερ από τη Βόρεια Κορέα με το όνομα «Zinc» και «Cerium» εμπλέκονται στις πρόσφατες απόπειρες εισβολής στα δίκτυα επτά φαρμακευτικών εταιρειών και εταιρειών έρευνας για την ανάπτυξη εμβολίου σε Καναδά, Γαλλία, Ινδία, Νότιο Κορέα και ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η πλειονότητα των στόχων αφορούν οργανισμούς που είναι σε διαδικασία κλινικών δοκιμών του εμβολίου Covid-19. Οι περισσότερες απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων απέτυχαν, αν και υπήρξε περιορισμένος αριθμός επιτυχημένων προσπαθειών, ανέφερε η Microsoft, χωρίς να προβαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως το χρονοδιάγραμμα ή περιγραφή των κυβερνοεπιθέσεων.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον -που έχει επανειλημμένως απορρίψει τις κατηγορίες για ρωσική ανάμειξη σε ψηφιακή κατασκοπεία- αναφέρει σε e-mail ότι «δεν μπορεί να προστεθεί τίποτε παραπάνω» στην προηγούμενη στάση απόρριψης των κατηγοριών. Και η Πιονγιάνγκ από την πλευρά της αρνείται εμπλοκή σε κυβερνοεπιθέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση