ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:27
 

Στόλτεμπεργκ: Θετική ώθηση έδωσε η συμφωνία των Πρεσπών

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Η συμφωνία με την Αθήνα έχει ήδη δημιουργήσει πολλή θετική πολιτική ώθηση και η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα φέρει περαιτέρω ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, σήμερα το απόγευμα, στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Υποδεχόμενος τον Ζ.Ζάεφ, ο Γ.Στόλτεμπεργκ τόνισε ότι αρκετοί Σύμμαχοι έχουν ήδη επικυρώσει το Πρωτόκολλο Προσχώρησης και ότι μόλις οι Σύμμαχοι ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία, η Βόρεια Μακεδονία θα γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας.

"Η χώρα σας έχει ήδη μια θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ", είπε. "Τον περασμένο μήνα καλωσόρισα εδώ την Υπουργό Σέκερινσκα στη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Και τον επόμενο μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Ντιμιτρόφ θα έρθει μαζί μας στην Ουάσιγκτον για τα 70 χρόνια από τη ίδρυση της Συμμαχίας".

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ είναι μια "μεγάλη ιστορία επιτυχίας" και ότι η υποδοχή νέων μελών στην οικογένεια του ΝΑΤΟ έχει κάνει την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική πιο ασφαλή.

Ο Γ.Γραμματέας δήλωσε ότι η Βόρεια Μακεδονία ήδη συμβάλλει σημαντικά στη Συμμαχία, συμμετέχοντας στην αποστολή κατάρτισης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, προάγοντας την περιφερειακή συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και εφαρμόζοντας σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ενθάρρυνε δε τη Βόρεια Μακεδονία να συνεχίσει την πορεία της μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι αυτό είναι σημαντικό καθώς η χώρα προετοιμάζεται για πλήρη ένταξη.

"Προσβλέπω στην ημέρα κατά την οποία η Βόρεια Μακεδονία γίνεται πλήρες μέλος της Συμμαχίας μας. Αυτό που φαινόταν κάποτε μια μακρινή ελπίδα για τη χώρα σας αναμένεται να γίνει τώρα πραγματικότητα".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Σήμερα στην «Κ»: Ποια η νέα κίνηση του γενικού γραμματέα στο Κυπριακό

«προσφέρουμε 2% αξιόπιστο δάνειο για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγορά διαμερίσματος, αυτοκινήτου και ...»
matto gregio  |  04:56

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X