ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στόλτεμπεργκ: Θετική ώθηση έδωσε η συμφωνία των Πρεσπών

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Η συμφωνία με την Αθήνα έχει ήδη δημιουργήσει πολλή θετική πολιτική ώθηση και η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα φέρει περαιτέρω ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, σήμερα το απόγευμα, στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Υποδεχόμενος τον Ζ.Ζάεφ, ο Γ.Στόλτεμπεργκ τόνισε ότι αρκετοί Σύμμαχοι έχουν ήδη επικυρώσει το Πρωτόκολλο Προσχώρησης και ότι μόλις οι Σύμμαχοι ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία, η Βόρεια Μακεδονία θα γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας.

"Η χώρα σας έχει ήδη μια θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ", είπε. "Τον περασμένο μήνα καλωσόρισα εδώ την Υπουργό Σέκερινσκα στη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Και τον επόμενο μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Ντιμιτρόφ θα έρθει μαζί μας στην Ουάσιγκτον για τα 70 χρόνια από τη ίδρυση της Συμμαχίας".

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ είναι μια "μεγάλη ιστορία επιτυχίας" και ότι η υποδοχή νέων μελών στην οικογένεια του ΝΑΤΟ έχει κάνει την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική πιο ασφαλή.

Ο Γ.Γραμματέας δήλωσε ότι η Βόρεια Μακεδονία ήδη συμβάλλει σημαντικά στη Συμμαχία, συμμετέχοντας στην αποστολή κατάρτισης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, προάγοντας την περιφερειακή συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και εφαρμόζοντας σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ενθάρρυνε δε τη Βόρεια Μακεδονία να συνεχίσει την πορεία της μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι αυτό είναι σημαντικό καθώς η χώρα προετοιμάζεται για πλήρη ένταξη.

"Προσβλέπω στην ημέρα κατά την οποία η Βόρεια Μακεδονία γίνεται πλήρες μέλος της Συμμαχίας μας. Αυτό που φαινόταν κάποτε μια μακρινή ελπίδα για τη χώρα σας αναμένεται να γίνει τώρα πραγματικότητα".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X