ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:42
 

Τα παιδικά καθίσματα σώζουν ζωές

Παιδιά ύψους κάτω των 150 εκ. πρέπει να μεταφέρονται στο αυτοκίνητο με το κατάλληλο σύστημα συγκράτησης

Newsroom K

Πολλά παιδιά κάθε χρόνο παγκοσμίως τραυματίζονται ή χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Γι’ αυτό τις πλείστες φορές ευθύνεται η αντικανονική θέση στην οποία ταξιδεύουν μέσα στο αυτοκίνητο και η έλλειψη παιδικού καθίσματος ή συστήματος πρόσδεσης.

Ως εκ τούτου σύμφωνα με το Νόμο:

Παιδιά ύψους κάτω των 150 εκ. πρέπει να μεταφέρονται στο αυτοκίνητο με το κατάλληλο σύστημα συγκράτησης, το οποίο θα είναι σύμφωνα με το βάρος τους.

Στα οχήματα που δεν είναι εξοπλισμένα με συστήματα ασφαλείας:

•Τα παιδιά κάτω των 3 χρονών δεν μπορούν να ταξιδεύουν

•Τα παιδιά άνω των 3 χρονών, ύψους μεταξύ 135 εκ. και 150 εκ. μπορούν να μεταφέρονται σε οποιοδήποτε οπίσθιο κάθισμα, αφού φέρουν ζώνη ασφαλείας

•Παιδιά κάτω των 3 χρονών και παιδιά άνω των 3 χρονών, ύψους μεταξύ 135 εκ. και 150 εκ. μπορούν να μεταφέρονται χωρίς σύστημα συγκράτησης, στο πίσω μέρος αυτοκινήτου ταξί, όταν δεν υπάρχει σε αυτό το κατάλληλο σύστημα συγκράτησης

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται παιδικά καθίσματα με μέτωπο προς τα πίσω σε θέση επιβάτη, η οποία προστατεύεται με αερόσακο εκτός αν αυτός απενεργοποιηθεί.

Μετά από άδεια του Εφόρου, παιδιά 3 χρονών και άνω, ύψους κάτω των 150 εκ. μπορούν να ταξιδεύουν στα πίσω καθίσματα και να φέρουν τη ζώνη ασφαλείας:

•Σε μικρή απόσταση όταν πρόκειται για περιστασιακή μεταφορά

•Όταν η εγκατάσταση δύο συστημάτων συγκράτησης για παιδιά στα πίσω καθίσματα εμποδίζει την εγκατάσταση ενός τρίτου συστήματος

Η Αστυνομία συστήνει και συμβουλεύει να μην μεταφέρετε τα παιδιά σας στο μπροστινό κάθισμα με ενεργοποιημένο τον αερόσακο. Ο αερόσακος είναι σύστημα ασφάλειας του αυτοκινήτου, το οποίο όταν σε μια σύγκρουση ενεργοποιηθεί ανοίγει με τέτοια πίεση και δύναμη που μπορεί να κτυπήσει το παιδικό κάθισμα ή ακόμα και το ίδιο το παιδί και να το τραυματίσει, έτσι το σύστημα συγκράτησης θα πάψει να παρέχει οποιαδήποτε ασφάλεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X