ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρκία: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε εισβολή στο Άφριν

Το «πράσινο φως» για εισβολή έδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης ο Ερντογάν και Τούρκοι στρατηγοί

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Πέρα από την εξασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων μας, με απώτερο στόχο την ασφαλή ζωής αλλά και περιουσία των πολιτών μας και των κατοίκων της περιοχής, σε πρώτη φάση, υπογραμμίστηκε η αποφασιστικότητα για την άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την εξουδετέρωση των απειλών που στρέφονται από τα δυτικά εδάφη της Συρίας (προς τα εδάφη της Τουρκίας)». Με αυτά τα λόγια, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας παρουσίασε την αποφασιστικότητα της Άγκυρας για μια νέα στρατιωτική περιπέτεια στη Συρία και συγκεκριμένα στο Άφριν.

Το γραπτό ανακοινωθέν του συμβουλίου που δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην δημοσιότητα αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Συμβουλίου Ασφαλείας «επισημάνθηκε ότι η Τουρκία, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της που προέρχονται από οργανώσεις που συμμετάσχει και τις διεθνείς συμβάσεις που συμπεριλαμβάνουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμβάλλει σημαντικά στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη. Η Τουρκία αναμένει την ίδια υπεύθυνη στάση και από τους συμμάχους της».

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας άσκησε κριτική στις ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι «σε μια περίοδο που υπάρχουν ξεκάθαρες απειλές των τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της Τουρκίας, υπό την σκέπη του ΝΑΤΟ, μια συμμαχική χώρα, δεν λαμβάνει υπόψη της την ασφάλεια μας και ανακηρύσσει ως συνεταίρους τους τρομοκράτες. Αυτή η εξέλιξη προκαλεί λύπη. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας υπογράμμισε ότι πρέπει να παρθούν μια ώρα νωρίτερα πίσω τα όπλα και τα πολεμοφόδια που δόθηκαν στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG, εφόσον έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό ο πόλεμος με το Ισλαμικό Κράτος».

Στο ανακοινωθέν επαναλαμβάνεται η γνωστή θέση της Τουρκίας για το ζήτημα των Ιεροσολύμων και τονίζεται ότι το συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει την παράταση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης για την διαφύλαξη των ελευθεριών και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Στην Άγκυρα, οι αναλυτές εστιάζουν σε δυο σημεία του ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Πρώτον, η Άγκυρα για μια ακόμη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ασκεί δριμύτατη κριτική στις ΗΠΑ. Δεύτερον, η Τουρκία τονίζει ότι πλέον είναι έτοιμη για την επιχείρηση του Άφριν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X