ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Καμπάνα» 16 χρόνων για τα 100 κιλά κοκαΐνης

Παραδειγματική ποινή για τον 34χρονο αξιωματικό της Ε.Φ. από το Κακουργιοδικείο Λεμεσού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαριά καμπάνα έριξε το Κακουργιοδικείο Λεμεσού σήμερα σε ύποπτο για την υπόθεση των 100kg κόκας που είχε απασχολήσει το παγκύπριο τον περασμένο Μάρτιο.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε παραδειγματική ποινή 16 ετών σε 34χρονο αξιωματικό της Ε.Φ. ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 3 που φόρεσαν χειροπέδες για την πολύκροτη υπόθεση.

Το ιστορικό της υπόθεσης
Τον περασμένο Μάρτιο, η ΥΚΑΝ από πληροφορία που είχε ότι θα γινόταν διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από τη Λεμεσό με προορισμό τη Λάρνακα, έθεσε υπό στενή παρακολούθηση τον χώρο στάθμευσης του εναερίου.

Στον χώρο στάθμευσης υπήρχε σταθμευμένο αυτοκίνητο τύπου βαν, το οποίο στη συνέχεια προσέγγισαν οι δύο ύποπτοι με αυτοκίνητο που έφτασαν στην περιοχή.

Στη συνέχεια, ο ένας εκ των δύο επιβιβάστηκε στο βαν και με τη συνοδεία του δεύτερου αυτοκινήτου κατευθύνθηκαν ανατολικά της Λεμεσού.

Κοντά στην έξοδο του χωριού Μουτταγιάκας τα μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο το βαν, καθώς και το αυτοκίνητο που ακολουθούσε. Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες, οι οποίες, σύμφωνα με τον ανακριτή, περιείχαν διάφορα μεγέθη συσκευασιών, οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη.

Στο βαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρχε και ένα χαρτοκιβώτιο άδειο. Οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους, καθώς και το ενοικιαστήριο έγγραφο του βαν αυτοκινήτου και 5 ταξιδιωτικά σακίδια.

Στο μεταξύ, από μαρτυρία που προέκυψε συνελήφθη και τρίτο πρόσωπο ηλικίας 42 ετών, επιχειρηματίας από το Παραλίμνι, στον οποίο οι δύο ύποπτοι θα παρέδιδαν τα ναρκωτικά έναντι αμοιβής. Από την οικία του 42χρονου παραλήφθηκαν ως τεκμήρια το κινητό του τηλέφωνο και ένα κλειδί τραπεζικής θυρίδας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση