ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μ. Παυλίδης: Σε τροχιά ανάπτυξης η Γεροσκήπου

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Δημάρχου της πόλης στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΚΥΠΕ

Σε τροχιά ανάπτυξης εισέρχεται ο Δήμος Γεροσκήπου, σύμφωνα με το Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη, ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός αυτό, σημειώνοντας την εποικοδομητική συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Υπηρεσία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και κάνοντας έναν απολογισμό του 2015, ο κ. Παυλίδης είπε πως αποτελεί γεγονός ότι οι προσπάθειες του Δήμου Γεροσκήπου έχουν αποφέρει καρπούς.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ανέφερε, “προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που παρουσιαζόταν για την ανάπτυξη του Δήμου μας, προωθώντας τα πολεοδομικά μας έργα και σχεδιάζοντας παρεμβάσεις, με έργα μικρής κλίμακας, που έχουν όμως μεγάλη σημασία για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των δημοτών”.
 
Ταυτόχρονα, συνέχισε, “καταβάλαμε προσπάθειες που στοχεύουν στην αναβάθμιση, των παρεχόμενων προς τους δημότες, υπηρεσιών, στήριξης των ευάλωτων ομάδων του Δήμου, μέσω του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας και Παιδιού Γεροσκήπου, ΙΡΙΣ, και του Παντοπωλείου Αγάπης” .

Πρόσθεσε  πως ο Δήμος Γεροσκήπου συνέχισε με μεθοδικότητα την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, την επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας, για ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, και αναβάθμισε τις πολιτιστικές του δράσεις.

Ο κ. Παυλίδης είπε πως η Τοπική Αρχή προχώρησε σε ασφαλτόστρωση οδών, κατασκευή πεζοδρομιών, επαναχρησιμοποίηση της παλαιάς αποθήκης του Δήμου και μετατροπή της σε πινακοθήκη, δημιουργία χώρου στάθμευσης και ολοκλήρωσε το σχεδιασμό αναβάθμισης του παραδοσιακού οικιστικού πυρήνα.

Παράλληλα, ανέφερε, “ επικεντρωθήκαμε στον προγραμματισμό και στην ωρίμανση πολεοδομικών έργων”.

Στρατηγικά, και στην υψηλότερη προτεραιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει τεθεί η έναρξη των εργασιών για το δρόμο που θα ενώνει το κέντρο της Γεροσκήπου με την τουριστική περιοχή , συμπλήρωσε.

Το έργο έχει συμπεριληφθεί στους προϋπολογισμούς του κράτους και θα ξεκινήσει, όπως είπε, το πρώτο εξάμηνο του 2016. Πρόσθεσε πως το 2016 ξεκινά και η κατασκευή της δεύτερης φάσης των κυματοθραυστών και του Κέντρου Υγείας.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Γεροσκήπου είπε πως σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλα ποιοτικά έργα και παρεμβάσεις μικρότερου κόστους, όπως η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η δημιουργία πάρκων στο παλαιό κοινοτικό στάδιο και στην Ενορία Κολώνης, καθώς και  η συνέχιση του προγράμματος ασφαλτόστρωσης οδών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X