ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eπιβεβαίωσαν τη στενή τους συνεργασία ΤΕΠΑΚ - Υπουργείο Παιδείας

Στο πλευρό του Ιδρύματος για ανασυγκρότηση των δομών και των διαδικασιών του, το Υπουργείο

ΚΥΠΕ

Συνάντηση με τον νέο Πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), Καθηγητή Ανδρέα Αναγιωτό, είχε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, κατά την οποία συζήτησαν τις εξελίξεις και τα θέματα που απασχολούν την Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση.

«Το Υπουργείο θα στηρίξει την προσπάθεια του ΤΕΠΑΚ για ανασυγκρότηση των δομών και των διαδικασιών του, που έχουν ως στόχο την αποτελεσματική λειτουργία του Πανεπιστημίου», δήλωσε ο κ. Καδής , σύμφωνα με ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ.

Ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας για συνολική μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο Υπουργός ευχήθηκε στον κ. Αναγιωτό μια γόνιμη και παραγωγική θητεία, τονίζοντας τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.

Το Υπουργείο Παιδείας, είπε, στηρίζει με πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες πολιτικές την προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου των Ανώτερων και Ανώτατων Ιδρυμάτων, ώστε το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο να καταξιωθεί και να αναγνωριστεί όχι μόνο εντός Κύπρου αλλά και σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καδής αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύσταση του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι αποτελεί σημαντικό σύμμαχο για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους φοιτητές.

Ο Υπουργός υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της συμβολής του ΤΕΠΑΚ στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για ανάδειξη της Κύπρου ως περιφερειακού κέντρου ανώτερης εκπαίδευσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση