ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κρίσιμο τετ-α-τετ συντεχνιών CYTA με Χάρη Γεωργιάδη

Τα εργασιακά ζητήματα της CYTA θα βρεθούν στο επίκεντρο της απογευματινής συνάντησης

ΚΥΠΕ

Τα εργασιακά στην Cyta θα βρεθούν στο επίκεντρο νέας συνάντησης μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη με τις συντεχνίες στον ημικρατικό οργανισμό τη Δευτέρα.

Η συνάντηση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής, θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών στις 16:00.

Στο μεταξύ, δεν έχει καθοριστεί ακόμη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ίδρυση της νέας Cyta, στην οποία θα μεταφερθούν οι τηλεπικοινωνιακές εργασίες στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης. Η έγκριση του νομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της ένατης και τελευταίας δόσης του κυπριακού προγράμματος, ύψους €400 εκατομμυρίων.

Σημειώνεται ότι η ΕΠΟΕΤ έχει εξουσιοδοτήσει τη Γραμματεία της Οργάνωσης για να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα αν αυτό χρειαστεί. Ανάλογη εξουσιοδότηση πήρε από τα μέλη της και η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ενώ η ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ διά του γενικού της γραμματέα Αλέκου Τρυφωνίδη, έχει δηλώσει ότι εάν κριθεί σκόπιμο η συντεχνία θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση