ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξανά στο Κακουργιοδικείο οι «Ράμπο» της Π. Χρυσοχούς

Σήμερα καταθέτουν άλλοι Αστυνομικοί και γιατροί που εξέτασαν τον παραπονούμενο

ΚΥΠΕ

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου η υπόθεση του ξυλοδαρμού πολίτη από δύο αστυνομικούς στα αστυνομικά κρατητήρια Πόλης Χρυσοχούς.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, δηλαδή παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, το όνομά τους έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο των προσώπων που απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα, ενώ έχουν υπογράψει και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ ο κάθε ένας με έναν αξιόχρεο εγγυητή.

Ήδη στην προηγούμενη δικάσιμο έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του παραπονούμενου, 1ου μάρτυρα κατηγορίας, Παναγιώτη Σαββίδη.

Οι επόμενοι μάρτυρες που θα καταθέσουν είναι μέλη του αστυνομικού σταθμού Πόλεως και γιατροί που εξέτασαν τον παραπονούμενο.

Οι δύο αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες για πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, για σκληρή, εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση άλλου προσώπου και για παράνομη βαριά σωματική βλάβη.

Στην κατάθεσή του, ο παραπονούμενος είπε, μεταξύ άλλων, πως διαμένει στην Πάφο με τους γονείς του και πως είναι δασονόμος στο δασικό σταθμό Γυαλιάς.

Ανέφερε πως άνδρες της ΥΚΑΝ προχώρησαν στη σύλληψή του ενώ αυτός είχε μεταβεί σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο Προδρόμι για να συναντήσει κάποιον φίλο του. Είπε, ακόμη, ότι δεν του εξηγήθηκε ο λόγος της σύλληψής του από τους αστυνομικούς, ενώ η σύλληψή του έγινε στην παρουσία του φίλου του και της ιδιοκτήτριας του μπλοκ των διαμερισμάτων.

Ακολούθως, αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στα όσα διαδραματίστηκαν στον αστυνομικό σταθμό Πόλεως και είπε ότι μετά τα όσα συνέβησαν βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ότι οι χειροπέδες που του φόρεσαν του προκάλεσαν τραύματα στον καρπό και ότι από τον ξυλοδαρμό έσπασε ο αντίχειρας του δεξιού του χεριού.

Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε, νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Πάφου για τρεις μέρες και ακολούθως εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος τον παρέπεμψε στο ψυχιατρείο της Αθαλάσσας στις 12 Μαρτίου 2014, όπου έτυχε θεραπευτικής αγωγής και απολύθηκε, όπως ανέφερε.

Την κατηγορούσα αρχή εκπροσωπεί ο δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χ”Kύρου.

Συνήγοροι υπεράσπισης των δύο αστυνομικών είναι οι δικηγόροι Γιώργος Γεωργίου και Νίκος Τσαρδέλης.

Τη σύνθεση του Κακουργιοδικείου απαρτίζουν πρόεδρος ο Άγγελος Δαυίδ, ανώτερος δικαστής ο Δημήτρης Κίτσιος και επαρχιακός δικαστής ο Κώστας Σατολιάς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X