ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ως 60% ακριβότερο το παντοπωλείο των φυλακών από υπεραγορές

Θέμα μη χρηστής διοίκησης εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αυξημένες τιμές κατά 20% με 60% σε σχέση με τις υπεραγορές, εντοπίζει ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο συνεργατικό παντοπωλείο των φυλακών. Η Επιτροπή Ελέγχου ζητεί όπως επαναξιολογηθεί το σύστημα και κατατεθεί πρόταση με αλλαγές εκ βάθρων.

Στην έκθεσή του ο γενικός ελεγκτής αναφέρει ότι «λειτουργούσε ένα σύστημα στρεβλώσεων, υψηλών τιμών που άγγιζαν τα όρια της αισχροκέρδειας και μη χρηστής διοίκησης όσον αφορά στην επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με το μισθό τόσο των δεσμοφυλάκων, αλλά και όσων απασχολούνταν πλήρως στο εν λόγω συνεργατικό παντοπωλείο» πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι λαμβάνοντας υπόψη τα όσα ακούσαμε στην Επιτροπή Ελέγχου και ότι το συγκεκριμένο παντοπωλείο αποτελεί τη μοναδική επιλογή των κρατουμένων για προμήθεια των ειδών που προσφέρονται προς πώληση, καθώς επίσης το γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση των κρατουμένων αγγίζει τα όρια της φτώχειας, ως Επιτροπή εισηγηθήκαμε προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες όπως μέχρι τις 25 του Μάρτη συνέλθουν και επαναξιολογήσουν τη λειτουργία αυτού του στρεβλού συστήματος, το οποίο δυστυχώς αφήσαμε να λειτουργεί παρά τις παρατηρήσεις που διαχρονικά γίνονταν εις βάρος όλων αυτών που ανέφερα, και να μας παρουσιάσουν μετά από αυτή την επαναξιολόγηση «εκ βάθρων αλλαγή ούτως ώστε να λειτουργήσει αυτός ο θεσμός προς όφελος και μόνο των κρατουμένων».

«Μέχρι τις 25 Μαρτίου, η απόφαση αυτή των εμπλεκομένων υπηρεσιών πρέπει να κατατεθεί στην Επιτροπή Ελέγχου ούτως ώστε δεσμευτικά πλέον να υλοποιηθεί από την παρούσα κυβέρνηση» είπε ο κ. Γεωργίου.

Εξέφρασε τον έπαινό του προς τη νέα Διεύθυνση των Γενικών Φυλακών, η οποία τον τελευταίο χρόνο απέδειξε εμπράκτως τις ριζικές αλλαγές και τον πόλεμο αυτού του συστήματος, τα αποτελέσματα φαίνονται προς όφελος των κρατουμένων αλλά και της δημόσιας ασφάλειας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X