ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκκληση κοινοτήτων για τον δρόμο Μαζωτού-Κιτίου

Προς την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών

ΚΥΠΕ

Εκκληση προς την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών να εξετάσει το συντομότερο δυνατόν το θέμα της κατακύρωσης της προσφοράς για ανακατασκευή του δρόμου Μαζωτού – Κιτίου, εξέφρασαν οι κάτοικοι Μαζωτού και οι Κοινοτάρχες Μαζωτού, Κιτίου, Αλαμινού και Ψεματισμένου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Μαζωτού Μάριος Δημητρίου, «οι κάτοικοι επιθυμούν διακαώς η ανακατασκευή του δρόμου Μαζωτού - Κιτίου να είχε αρχίσει προ πολλού, αλλά αφού αυτό δεν κατέστη δυνατό ελπίζουμε ότι θα γίνει το συντομότερο δυνατόν. Οι κάτοικοι της περιοχής ανυπομονούν να αρχίσουν σύντομα τα έργα, αφού το συγκεκριμένο θέμα εκκρεμεί από το 2002 και μέχρι σήμερα δυστυχώς έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία δυστυχήματα και έχουν χαθεί άδικα ανθρώπινες ζωές».

Πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι στα χέρια των μελών της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, προς την οποία η Κοινοτική Αρχή και ο κόσμος του Μαζωτού, απευθύνουν έκκληση να θέσει το θέμα ψηλά στις προτεραιότητες της, επειδή άπτεται της ασφάλειας ανθρώπινων ζωών. Στέλνουμε μήνυμα προς την Αναθεωρητική Αρχή όπως επισπεύσει τις απαραίτητες διαδικασίες στο μέτρο του δυνατού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δημητρίου είπε ότι «στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή παρευρέθηκαν και οι βουλευτές Λάρνακας Γεώργιος Τάσου, Γιώργος Προκοπίου, Ζαχαρίας Ζαχαρίου και Αριστοτέλης Μισός, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξη τους στον αγώνα που διεξάγουμε για ανακατασκευή του δρόμου. Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν και οι άλλοι δύο βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας, δηλαδή οι Γιώργος Γεωργίου και Πανίκος Σταυριανός, που δεν κατάφεραν λόγω κωλύματος να παρευρεθούν, ενώ δίπλα στους κατοίκους Μαζωτού στέκονται και οι κάτοικοι και Κοινοτάρχες των διπλανών Κοινοτήτων που επηρεάζονται από το δρόμο, δηλαδή Κιτίου, Αλαμινού και Ψεματισμένου».

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Μαζωτού «η τελευταία ενημέρωση από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών είναι ότι στις 15 Μαρτίου θα αρχίσει την εξέταση της ένστασης που υποβλήθηκε σχετικά με την κατακύρωση της προσφοράς για ανακατασκευή του δρόμου. Η διαδικασία εξέτασης αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο μήνες περίοδος και αναμένουμε ότι τελικά θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα ούτως ώστε τα έργα ανακατασκευής του δρόμου να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό».

Υπενθυμίζεται ότι η εμπλοκή του πρώτου επιτυχόντα προσφοροδότη, (Κοινοπραξία Iacovou-Zemco), στην υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, οδήγησε το έργο της ανακατασκευής του δρόμου Μαζωτού – Κιτίου σε παρατεταμένη καθυστέρηση.

Ωστόσο μετά την κατακύρωση του συμβολαίου στην συγκεκριμένη Κοινοπραξία, ο Γενικός Εισαγγελέας συνέστησε τον αποκλεισμό της, ένεκα της εμπλοκής στην υπόθεση ΣΑΠΑ.

Ακολούθησε συμπληρωματική αξιολόγηση και το συμβόλαιο κατακυρώθηκε στον τρίτο προσφοροδότη (εταιρεία FAP Construction Ltd) με προσφορά 4,854,601 ευρώ. Ωστόσο, ο δεύτερος προσφοροδότης (εταιρεία Νέμεσις Εργοληπτική Δημόσια Εταιρεία Λτδ) καταχώρισε προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών στις 11 Αυγούστου 2015, γεγονός που έχει παρατείνει και άλλο την καθυστέρηση.

Η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών αναμενόταν να εκδώσει τελεσίδικη απόφαση την περασμένη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, ωστόσο αυτό δεν έγινε κατορθωτό, με αποτέλεσμα το βράδυ της ίδιας ημέρας να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Μαζωτό προκειμένου να μελετηθούν τα επόμενα βήματα που έπρεπε να γίνουν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X