ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Πνίγουν» τη βουλή τα νομοσχέδια για ψήφιση πριν τις εκλογές

Το θέμα έθιξε και ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος σε σχετική του τοποθέτηση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πριν λίγες μέρες το γάντι το είχε σηκώσει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου προειδοποιώντας την κοινοβουλευτική ομάδα πως όποιος εκ των βουλευτών απουσιάζει από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές θα έρθει αντιμέτωπος όχι μόνο με την οργή του, αλλά και με το ενδεχόμενο να μείνει εκτός ψηφοδελτίου.

Αιτία, τα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια που πρέπει να ψηφιστούν πριν από τη διάλυση της βουλής ένεκα των εκλογών του Μαίου.
Σήμερα και ο Σωκράτης Χάσικος κινήθηκε σε ρυθμούς… κατεπείγοντος, αναφερόμενος επί της ουσίας στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως τόνισε, ελπίδα του είναι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να ψηφιστεί πριν τη διάλυση της βουλής.

Ενώ όπως είναι γνωστό οι εργασίες της βουλής θα «τρέξουν» μέχρι και τις 14 Απριλίου, μένουν ακόμη να ψηφιστούν νομοσχέδια που άπτονται των προσαυξήσεων, της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής και γενικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων των αξιωματούχων και των εργοδοτουμένων της κρατικής υπηρεσίας.

Εκκρεμούν επίσης νομοσχέδια που αφορούν τη δημόσια υπηρεσία και την αξιολόγηση των υπαλλήλων, άρα και τις προαγωγές, νομοσχέδια για την απόσπαση των υπαλλήλων της δημόσιας υπηρεσίας και οργανισμών δημοσίου δικαίου, νομοσχέδιο για την αστική ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων, νομοσχέδιο για τη χρηματοδοτική μίσθωση, δυο ασφαλιστικά νομοσχέδια και τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, μεταξύ άλλων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση