ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λάθος συναγερμός για βομβιστική επίθεση στα κατεχόμενα

Ανυπόστατες οι πληροφορίες αφορούσαν για δήθεν τοποθέτηση βόμβας στην Αμμόχωστο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

 Σύγχυση και πανικό προκάλεσαν σήμερα στα κατεχόμενα, λίγα 24ωρα μετά την τρίτη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, πληροφορίες και ειδήσεις για πιθανές βομβιστικές επιθέσεις που κατέληξαν να είναι ανυπόστατες και ψευδείς.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι ανυπόστατες πληροφορίες αφορούσαν για δήθεν τοποθέτηση βόμβας στην Αμμόχωστο και το Τρίκωμο σήμερα ενώ εργάτες του “δήμου” Μόρφου εντόπισαν επίσης σήμερα το πρωί σε κάδο σκουπιδιών έναν όλμο ο οποίος με την βοήθεια ειδικών της “αστυνομίας” καταστράφηκε γύρω στις 14.30. Η “αστυνομία” άρχισε έρευνες για το περιστατικό.

Ανυπόστατες πληροφορίες είχαν δει χθες το φως της δημοσιότητας στα κατεχόμενα για τοποθέτηση βόμβας στο Κιόνελι. Η πληροφόρηση σήμερα το πρωί για την Αμμόχωστο αφορούσε μια τσάντα που είχε αφεθεί σε χώρο στάθμευσης υπεραγοράς. Ειδοποιήθηκε η “αστυνομία” που εκκένωσε την περιοχή, κατέστρεψε με ελεγχόμενη έκρηξη την τσάντα,η οποία – όπως προέκυψε – περιείχε απλώς ρούχα.

Προς το μεσημέρι παρόμοια πληροφόρηση αφορούσε μπαούλο που είχε αφεθεί σε σούπερ μάρκετ στο δρόμο Τρικώμου – Καρπασίας. Ειδικοί πυροτεχνουργοί προκάλεσαν και πάλι ελεγχόμενη έκρηξη και τελικά προέκυψε ότι δεν υπήρχε τίποτε το ύποπτο.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε χθες το βράδυ με δήθεν ύποπτη τσάντα που βρέθηκε σε στάση λεωφορείου μπροστά από το παλιό “δημαρχείο” στο Κιόνελι.

Σε κάποιες ηλεκτρονικές τ/κ ιστοσελίδες μεταδόθηκε ότι σύμφωνα με “εμπιστευτικές πηγές” υπήρξε πληροφόρηση από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες προς το ψευδοκράτος και το “υπουργείο” εσωτερικών για προειδοποίηση βομβιστικών επιθέσεων στα κατεχόμενα. Στα ίδια δημοσιεύματα γινόταν αναφορά σε προειδοποιήσεις προς το κοινό να αποφεύγει το (παράνομο) αεροδρόμιο (της Τύμπου) και χώρους συνωστισμού, προσθέτοντας ότι είχαν ληφθεί επιπρόσθετα μέτρα στα οδοφράγματα. Ωστόσο το “υπουργείο” εσωτερικών με ανακοίνωσή του το απόγευμα διέψευσε ότι κάτι υπήρξε τέτοιου είδους πληροφόρηση από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες και ζήτησε να μην λαμβάνονται υπόψην τέτοια δημοσιεύματα από το κοινό.

Εξάλλου ένας άνδρας με το όνομα Μουράτ Γκιουλγκούν έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ότι “λήφθηκε πληροφόρηση” πως δύο αυτοκίνητα με ε/κ πινακίδες και ένα με συριακές πινακίδες πέρασαν από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές με σκοπό να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις. Η εν λόγω ανάρτηση κατέβηκε λίγο μετά από τον λογαριασμό του χρήστη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση