ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Ονουφρίου σβήνει το λεκέ από το «όχι» Ζένιου

Σε συστράτευση ο ΔΗΣΥ για τις εσωκομματικές εκλογές

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

 Μετά και από την επίσημη παρουσίαση των οκτώ κατ επιλογήν υποψηφίων, ο ΔΗΣΥ ενεργοποιεί πλήρως τους εσωκομματικούς μηχανισμούς για τη διενέργεια εκλογών στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας, με στόχο στις 3 Απριλίου να υπάρξει μαζική προσέλευση συναγερμικών στην εσωκομματική κάλπη. Κάτι τέτοιο, εκτός του ότι θα αποτελέσει οικονομικά τονωτική ένεση, καθώς τα συναγερμικά στελέχη θα κληθούν να ανανεώσουν την κομματική τους ταυτότητα, θα αποτελέσει παράλληλα προθέρμανση κινητοποίησης των στελεχών για τη μεγάλη μέρα της κάλπης.

Το απόγευμα της Πέμπτης στο Πολιτικό Γραφείο θα αποφασιστεί ποιοι δύο υποψήφιοι θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίου σε Λεμεσό και Πάφο καθώς οι ενδιαφερόμενοι ξεπερνούν κατά μία ανά κάθε επαρχία, τις διαθέσιμες θέσεις. Το σίγουρο είναι πως στην Πινδάρου επικρατούν ως επί τω πλείστω χαμόγελα ανακούφισης, για την τελική διαμόρφωση του ψηφοδελτίου και αισιοδοξία σε ο,τι αφορά τον Μάη, χωρίς ωστόσο να παραλείπονται και τα εσωκομματικά μουρμουρητά. 

Το κεφάλαιο Λεμεσός

Η ακαδημαϊκός του ΤΕΠΑΚ και Πρόεδρος της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου Τούλα Ονουφρίου , φαίνεται πως έσωσε τελικά την παρτίδα για την Επαρχία Λεμεσού. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά και από τη δηκτική άρνηση που εισέπραξε από τον Σταύρο Ζένιο ήταν αποφασισμένος να αναπληρώσει τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, με κάποιον του ίδιου εκλογικού προφίλ και το πέτυχε, κλείνοντας έτσι την πληγή που προκάλεσε στην εικόνα του κόμματος ο κ. Ζένιος. Αν και η Λεμεσός θεωρείτο ως βέβαιη επαρχία για διενέργεια εσωκομματικών εκλογών, με πολλούς υποψηφίους να οργανώνονται εδώ και καιρό για εσωκομματική μάχη, το ζήτημα διευθετείται εσωκομματικά, την Πέμπτη με το Πολιτικό Γραφείο να αποφασίζει για το ποιος ενδιαφερόμενος θα μείνει εκτός.
Στα κομματικά πηγαδάκια πάντως αναφέρουν πως αναπόφευκτα θα προκληθεί αμηχανία εντός του κόμματος από το γεγονός ότι το Πολιτικό Γραφείο θα πάρει την απόφαση να κρατήσει στο ψηφοδέλτιο πρόσωπα τα οποία προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους πληγές στην εικόνα του κόμματος και θα απομακρύνει από την άλλη νέα και άφθαρτα στελέχη τα οποία θα ήθελαν να συμβάλουν στην καλύτερη εικόνα του κόμματος.


Ενοχλεί ο νεποτισμός

Πάντως τα εσωκομματικά μουρμουρητά έχουν ήδη αρχίσει από στελέχη και ιδιαίτερα από υποψηφίους για κάποιες από τις αριστίνδην επιλογές του κόμματος. Στην Πινδάρου επικρατεί αναβρασμός καθώς εισπράττουν αρνητικά μηνύματα γύρω από τη συμπερίληψη υποψηφίων οι οποίοι τόσο από το κόμμα όσο και από τα κομματικά ρεπορτάζ παρουσιάζονται με την ιδιότητά τους ως γόνοι πολιτικών προσώπων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Χρίστος Γαλανός, Χρίστος Αγγελίδης και Νατάσα Πηλείδη. Από πλευράς της Πινδάρου πάντως, δίδεται η απάντηση πως τα πρόσωπα αυτά παρά το γεγονός ότι προέρχονται από γνωστές πολιτικές οικογένειες, έχουν πλούσιο βιογραφικό και βάσει αυτού θα πρέπει να αξιολογηθούν είτε θετικά είτε αρνητικά.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X