ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ζητείται Ελπίς»… για τα παιδιά της προσφυγιάς

Εκστρατεία για συλλογή και αποστολή στην Ελλάδα ειδών πρώτης ανάγκης

Δελτίο Τύπου

Παγκύπρια εκστρατεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης με στόχο τη στήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων και ειδικά των παιδιών που έχουν προσφυγοποιηθεί εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή διοργανώνεται για δεύτερη φορά από την άτυπη ομάδα εθελοντών «Ζητείται Ελπίς».

Η όξυνση του προσφυγικού προβλήματος, τα τραγικά ναυάγια στη Μεσόγειο, οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να επιβιώσουν χιλιάδες άνθρωποι στην Ειδομένη και αλλού προκαλούν θλίψη και απογοήτευση. Η Κύπρος δεν θα μπορούσε να είναι απούσα και να μην ανταποκριθεί στις δραματικές εκκλήσεις από την Ελλάδα για συλλογή ειδών που είναι αναγκαία για την επιβίωση χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται σε συνεργασία με τη διεύθυνση και το προσωπικό των Κυπριακών Ταχυδρομείων και με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας. Τη μεταφορά στον Πειραιά ανέλαβε αφιλοκερδώς η εταιρεία Salamis Shipping Services Ltd.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, 2016 (κατά τις εργάσιμες μέρες) σε 38 προκαθορισμένα Ταχυδρομικά Γραφεία των Κυπριακών Ταχυδρομείων, ως φαίνεται κατωτέρω, με στόχο τη συλλογή ειδών παιδικής φροντίδας και τροφών, ειδών προσωπικής υγιεινής καθώς και ξηράς τροφής, τα οποία θα σταλούν στην Ελλάδα. Η κατανομή/διάθεση των ειδών θα γίνει αναλόγως των αναγκών των εθελοντικών οργανώσεων στους τόπους προσωρινής διαμονής των προσφύγων.

Σε κάθε Ταχυδρομικό Γραφείο που συμμετέχει στην εκστρατεία θα υπάρχουν τέσσερα μεγάλα κιβώτια με ανάλογη σήμανση προς διευκόλυνση του κοινού. Οι κατηγορίες είναι:

1. Ξηρά τροφή: Μπάρες δημητριακών, κρουασάν, κουλούρια, μπισκότα, σταφίδες, ξηροί καρποί,
κονσέρβες που ανοίγουν αυτόματα (να μην περιέχουν χοιρινό κρέας).

2. Παιδικές Τροφές: Γάλα σε σκόνη για βρέφη (1, 2, 3), φαρίν λακτέ, φρουτόκρεμες, μπισκοτάκια για παιδιά, γάλα εβαπορέ σε κονσέρβα.

3. Είδη παιδικής φροντίδας: Παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, κρέμες συγκάματος, μπιμπερό, πιπίλες, αντηλιακές κρέμες, κουβέρτες φλις ελαφριές.

4. Είδη πρώτης ανάγκης - προσωπικής Καθαριότητας: Σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, ξυραφάκια, παυσίπονα, αντιπυρετικά χάπια, είδη πρώτων βοηθειών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το υλικό να παραδίδεται ΧΩΡΙΣΤΑ, κατά κατηγορία είδους, σε σακούλες ή κουτιά-κιβώτια και όπου απαιτείται να είναι σφραγισμένη η συσκευασία. Προσοχή στην ημερομηνία λήξης.
Το υλικό προβολής της εκστρατείας και όλες οι λεπτομέρειες αναρτώνται στις ιστοσελίδες www.hopecyprus.org και www.cypruspost.gov.cy. Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε από τα κατά τόπους Ταχυδρομικά Γραφεία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλ. 77778013/99680047 ή μέσω email στο hope@hopecyprus.org.

Δείτε τα Ταχυδρομικά Γραφεία που συμμετέχουν στην εκστρατεία ΕΔΩ

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X