ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοίγει ο δρόμος φυλάκισης του ηγέτη του τρίτου κόμματος στην Τουρκία

Το δραματικό μήνυμα που στέλνει προς τους πολίτες της χώρας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λίγες ημέρες πριν να ανοίξει ολοκληρωτικά ο δρόμος για τη φυλάκιση του, ο ηγέτης του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Τουρκίας ζητά από τους πολίτες της Τουρκίας να υπερασπιστούν τις βασικές ατομικές και πολιτικές ελευθερίες στην Τουρκία.

 Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, Σελαχαττίν Ντεμίρτας, ζητά από τους Τούρκους πολίτες, σε περίπτωση που οδηγηθεί ο ίδιος στην φυλακή να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να μετατρέψει ολόκληρη την Τουρκία σε μια «ανοιχτού τύπου φυλακή». Ο κ. Ντεμίρτας ζητά επίσης από τους πολίτες να δείξουν αποφασιστική στάση απέναντι στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους.

«Σε περίπτωση που κάνουν πράξη αυτή την τρέλα (σ.σ. αναφέρεται στην ενδεχόμενη φυλάκιση του) σε εσάς θα μπορούσα να αφήσω μονάχα μια πολιτική διαθήκη», τονίζει ο κ. Ντεμίρτας σε δραματικό τόνο. Ο ίδιος προσθέτει: «Όπως εσείς δεν φοβηθήκατε και προβάλλετε αντίσταση και εμείς θα μπούμε στη φυλακή με τον ίδιο τρόπο. Θα μπούμε με αποφασιστικότητα, την τιμή και καμάρι. Δεν θα δουν ποτέ τον φόβο στο πρόσωπο μας».

Ο κ. Ντεμίρτας τονίζει επιπρόσθετα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να παραδοθεί στον φασισμό, ενώ νωρίτερα το κουρδικό κίνημα είχε κάνει λόγο για την ιστορική διαδικασία εκφασισμού της Τουρκίας.

Το τουρκικό κοινοβούλιο φαίνεται ν’ ανοίγει τον δρόμο για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Ντεμίρτας και των συντρόφων του. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα αντιμετωπίσουν βαριές καταγγελίες, οι οποίες στην Τουρκία τιμωρούνται με πολλά χρόνια φυλάκισης.

Ο κ. Ντεμίρτας στις προεδρικές εκλογές του 2014 είχε εξασφαλίσει το εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 10%. Πριν από λίγους μήνες είχε οδηγήσει το κόμμα του σε ιστορικής σημασίας εκλογικές επιτυχίες. Σήμερα, έχοντας αποσαφηνίσει ότι το κόμμα του δεν θα παρέχει υποστήριξη στον Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και στους συντρόφους του, για το πολυπόθητο προεδρικό σύστημα και το νέο σύνταγμα, βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση