ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Από πόρτα σε πόρτα» ο έρανος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού 2016

Παγκύπριο κάλεσμα απλόχερης συνεισφοράς για στήριξη των συνανθρώπων μας

Της Ιωάννας Σκορδή 

Με σύνθημα «Φέτος, είμαστε πάλι όλοι μαζί, μια ομάδα, για να ανοίξουμε μια πόρτα στην ελπίδα» και με έμφαση στην ομαδικότητα του κελεύσματος «Πάμε!», η Τράπεζα Πειραιώς για τρίτη χρονιά στηρίζει ενεργά τον παγκύπριο έρανο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, με τίτλο «Από πόρτα σε πόρτα». Η Τράπεζα Πειραιώς καλεί τον κόσμο να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και να συνεισφέρει κατά το δοκούν στον έρανο, ο οποίος θα λάβει χώρα από τις 21 Μαρτίου μέχρι τις 10 Απριλίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου κήρυξε σήμερα την έναρξη του εράνου στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που έγινε στα Γραφεία του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Βουλής, ο έρανος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού αποτελεί την πιο σημαντική έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης του κυπριακού λαού, με αξιοζήλευτη και αξιέπαινη ανταπόκριση. Κατά τα λεγόμενά του, τέτοιες δράσεις που ορίζουν τον Άνθρωπο ως την κορυφή των προτεραιοτήτων πρέπει να αποτελούν για όλους φάρο και πυξίδα.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Κύπριους πολίτες για απλόχερη συνεισφορά και ενίσχυση του ταμείου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Ο κυπριακός λαός κλήθηκε να ανοίξει την πόρτα και την καρδιά του, με απώτερο στόχο την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στις υποχρεώσεις του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού απέναντι στην κοινωνία.

Η βοήθεια και η στήριξη προς όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο τονίστηκε, εξάλλου, και από την πρόεδρο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Φωτεινή Παπαδοπούλου ως υπέρτατος στόχος του εράνου. Η κ. Παπαδοπούλου τόνισε πως το κλειδί της επιτυχίας του εράνου αποτελούν οι εθελοντές, αφού αυτοί έχουν στα χέρια τους την ευθύνη της διεξαγωγής του εράνου.
Ευχαριστώντας πρωτίστως την Τράπεζα Πειραιώς για όλη της τη στήριξη προς τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι κατά την περσινή χρονιά οι εθελοντές κατάφεραν να μαζέψουν 270.000 ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα της προέδρου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, ο οργανισμός προσέφερε 95.000 τσάντες αγάπης, 85.000 προγεύματα σε μαθητές σε ολόκληρη την Κύπρο και 14.000 ζεστά γεύματα.

Με τη σειρά του, ο πρώτος εκτελεστικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Άππιος, τονίζοντας πως «η ανθρωπιά έχει πάντα τον πρώτο λόγο, τον πρώτο ρόλο», προχώρησε στην ανάλυση των στόχων της Τράπεζας. Όπως δήλωσε, στόχος της Τράπεζας δεν είναι μόνο η πρόοδος και η ανάπτυξή της, αλλά και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσφορά, πέραν του μεγέθους της. Συνεχίζοντας, εξήρε τη συνεισφορά του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού και τον κόσμο που αγκαλιάζει τις προσπάθειες του οργανισμού, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η παροχή γευμάτων, προγευμάτων και τσαντών αγάπης.

Τέλος, ο κ. Άππιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους εθελοντές, ως τη ραχοκοκαλιά της επιτυχίας των προσπαθειών του οργανισμού.

Ειδική μνεία από τους ομιλητές έγινε και στους πρωταγωνιστές της φετινής διαφημιστικής εκστρατείας. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Χατζηλοΐζου, μαέστρος και μουσικός, παραχώρησε τα δικαιώματα χρήσης της δικής του σύνθεσης για το τηλεοπτικό σποτ, ενώ ο Αντρέας Αραούζος, σκηνοθέτης θεάτρου, η Χριστίνα Μαρούχου, ηθοποιός, ο Κύπρος Καραβιώτης, DJ και η Βίκυ Κάλλα, χορεύτρια, ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις για να «μεταφέρουν» με τον ει δυνατόν καλύτερο και δημιουργικότερο τρόπο τα μηνύματα του εράνου του οργανισμού.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στον ηθοποιό Αντρέα Φυλακτού, για την κίνησή του να απευθύνει κάλεσμα φέτος στον κόσμο να κάνει συνεισφορές και με γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου.

 

 

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση