ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψεύτικες ελπίδες «μοιράζουν» επιτήδειοι στους πρόσφυγες στην Ειδομένη

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια των Αρχών να μεταφέρουν τους χιλιάδες πρόσφυγες

ΠΗΓΗ: CNN

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια των Αρχών να μεταφέρουν τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν στρατοπεδεύσει στην Ειδομένη μετά το κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού. Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο της ελληνικής αστυνομίας έχουν μπει ΜΚΟ που διακινούν πληροφορίες ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, παρακινώντας τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες να περάσουν και πάλι μαζικά τα σύνορα με την ΠΓΔΜ για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη

Η Αθήνα έχει ενημερώσει Σκόπια και Σόφια, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι διακινούνται εκ νέου χάρτες για πέρασμα από τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και δεν αποκλείεται να μοιραστούν ξανά χαρτιά στους απελπισμένους της Ειδομένης.

Τους αρμόδιους έχει απασχολήσει πολύ το γεγονός ότι άτομα που συστήνονται ως μέλη ΜΚΟ ή εθελοντές δημιουργούν λάθος εικόνα και πουλάνε ψεύτικη ελπίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομα γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που έχουν μεταβεί τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.


Μέχρι στιγμής, στην Ειδομένη έχουν καταγραφεί συνοικά 15 ΜΚΟ, ωστόσο προκύπτουν από τις αρχές τέσσερα σοβαρά ερωτηματικά για τέσσεις από αυτές. Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός από την ιατρική περίθαλψη και σίτιση έχουν εμφανιστεί ΜΚΟ για «εμπορία ανθρώπων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: CNN

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X