ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρση της απεργίας αποφασίζει η ΠΑΣΥΝΟ

Μετά από διαβουλεύσεις με την κυβερνητική πλευρά θα τερματίσει τα μέτρα μετά από Συνέλευση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λευκός καπνός βγήκε τελικά μέσα από τις τελευταίες διαβουλεύσεις κυβέρνησης και ΠΑΣΥΝΟ που κατά πάσα πιθανότητα οδηγεί σε τερματισμό των απεργιακών μέτρων, αύριο και μετά την λήξη της Συνέλευσης της ΠΑΣΥΝΟ, που εφάρμοζαν τα μέλη της συντεχνίας τις τελευταίες βδομάδες.

Οι δύο πλευρές, όπως ειπώθηκε στο Προεδρικό, κατέληξαν σε κατ' αρχήν συμφωνία για άρση της απεργίας η οποία θα τεθεί την Παρασκευή ενώπιον της βάσης της συντεχνίας για έγκριση. 

Αρχικές πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόσχεση που δόθηκε από το Προεδρικό είναι πως η αναγνώριση των πτυχίων θα γίνει μέσω της αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων αλλά δε θα συνοδεύεται και από αλλαγή της μισθολογικής κλίμακας. Επίσημα, δεν δόθηκαν αναλυτικά τα στοιχεία της κατά αρχή συμφωνίας, καθώς πρώτα πρέπει να τεθούν ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης. 

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω σημείωσε ότι έχει τεθεί ως χρονοδιάγραμμα το τέλος του Αυγούστου για να αντιμετωπιστούν «όλα αυτά τα πολύ ουσιώδη, όχι μόνο για τους εργαζομένους, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία θέματα».

Ο κ. Παναγιώτης Γεωργίου, Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ, με τη σειρά του χαιρέτησε την απόφαση του Προεδρικού για να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος και πρόσθεσε ότι «έχουμε φτάσει σε θετικά βήματα», καθώς η πρόταση που έχει κατατεθεί εκ μέρους τους αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση με τρόπο που τους αφήνει ικανοποιημένους. Είπε επίσης ότι η κατά αρχή συμφωνία για άρση των μέτρων που έχει ανακοινωθεί, θα πάει την Παρασκευή, 1η Απριλίου, προ της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΣΥΝΟ με την προοπτική ότι θα γίνει αποδεκτή και από τη βάση. Χαιρέτησε, επίσης, τη στάση της κυβέρνησης για το θέμα των εκτάκτων να το πάρει σε διαφορετικό νομοσχέδιο εκτός από αυτού της αυτονόμησης, το οποίο αναμένεται να πάει στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

  

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση